"Yılın Annesi" Emine Arslan seçildi

15 Mayıs 2023

A
A

Londra’da faaliyet gösteren Limasollular Derneği UK, Anneler Günü’nde Emine Arslan'ı 'Yılın Annesi' seçti.

ZgotmplZ

Londra'da faaliyet gösteren Limasollular Derneği, İngiliz geleneklerine göre başarılı iş insanlarına verilen ‘Freeman’ payesi sahibi 2 erkek çocuk annesi Emine Arslan, ‘Yılın Annesi’ ilan edildi.

Eurovizyon'dan Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre Grand Palace Banqueting Suite’de gerçekleşen kutlama etkinliğine, KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Çimen Keskin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, eşi Aylan Deniz, Belediye Meclis Üyesi İlkay İsa, Musiad İngiltere Başkanı Murat Bingöl, KKTC Cumhurbaşkanlığı Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Komite Başkanı Leyla Kemal, eşi Mehmet Kemal, Metropolitan Türk Polis Derneği Başkanı Eren Emin, Konsey Başkanı Çetin Ramadan,  Limasollular Derneği Onursal Başkanı ve Olay Gazetesi sahibi Nural Ezel, eşi Aycan Ezel, TTFF Başkanı İrfan Davulcular, Konsorsiyum Başkanı Nuriye Mertcan, Rauf R. Denktaş Türk Okulu Başkanı Meryem Biricik, Notco Başkanı Osman Ercan, Londra Türk Masterleri Başkanı Ümit Çıkıkcıoğlu, Kıbrıs İslam Vakfı Başkanı Hüseyin Haşim Mustafa, Dr. Akan Efe, eşi Nihal Efe ve Konsey eski başkanlarından Ayşe Osman katıldı.

Kanal T İngiltere Temsilcisi Duygu Tağmaç’ın sunuculuğunu üstlendiği gecenin açılış konuşmasını Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan yaptı.

Katılımları için konuklara teşekkür eden Arife Retvan, “Tüm annelerimizin nerede olurlarla olsunlar dünyanın her bir yerinde onların anneler gününü kutluyorum ve bu anlamlı geceye destek veren herkesin bilmesini istediğim çok önemli bir konu var. Biz bu gecenin getirisini dernek olarak ve dernek bünyesinde  yıl boyunca yapacağımız bütün etkinliklerin getirisini Onursal başkanımızla birlikte, Kıbrıs’ta sporcu meleklerimizin adına yapılacak okula bağışta bulunacağız. Bilindiği gibi, KKTC'yi temsil edecekleri voleybol turnuvasına katılmak için gittikleri Adıyaman’da depremde hayatlarını kaybeden öğrencilerde vardı. Bunlar adına Melekler Projesi başlatılmıştı.” dedi.

Etkinlikte konuşan KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Çimen Keskin de, “Dünyada farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlansa da büyük bir bölümünde mayıs ayının ikinci pazar Anneler Günü’dür. Anneler günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygıyla anılır.” dedi.

Bu geceye katılmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirten Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de, “Ayrıca bu gecenin gelirinin ve Limasollular Derneği’nin özellikle  yapacakları etkinliklerin gelirlerini ‘Şampiyon meleklerimiziz adına yapılacak okula  bağışlanması da bir o kadar beni bu akşam  burada olmaktan mutlu etti.” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından 2 erkek çocuk annesi, yarı emekli Emine Arslan, yılın annesi ilan edildi. Bir  dönem Britanya Türk Kadınlar Derneği’nde başkanlık yapan Lefkoşa doğumlu,  iş kadını Arslan, 40 yıldır kuru temizleme şirketi sahibi. Yılın annesine ödülünü Nural Ezel verdi.

Derneğin 9 kişilik koro ekibi, koro şefi Hüseyin Karabulut eşliğinde sevilen şarkıları seslendirdi.

Yapılan hediye çekilişi ardından konuklar DJ Ahmet eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Limasollular Derneği’nin geceden elde ettiği ve bundan sonraki etkinliklerden de elde edeceği gelir "Şampiyon Melekler" adına yapılacak olan okula  bağışlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar