Yaşlı İngiliz kadının cesedi 15 ay sonra bulundu: Kaygusuz tutuklandı

5 Kasım 2022

A
A

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında kaybolan 70 yaşındaki İngiliz Norma Girolami'nin cesedi 15 ay sonra bir kilise bahçesinde bulundu. Olaya ilişkin, cinayet suçlaması yöneltilen Serkan Kaygusuz isimli kişi tutuklandı.

ZgotmplZ

İngiltere’nin başkenti Londra’da Serkan Kaygusuz, kaybolduktan 15 ay sonra cesedi bulunan 70 yaşındaki Norma Girolami cinayetinden tutuklu yargılanıyor.

Polisten yapılan açıklamada, Girolami’nin cesedinin Kuzey Londra’daki bir kilisenin bahçesinde bulunduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, varlıklı bir kadın olduğu kaydedilen Girolami, son olarak 19 Ağustos 2021’de Londra yakınlarındaki bir sahil kasabasına gittiği günübirlik bir seyahatin akşamında görülmüştü.

Girolami’nin cesedinin bulunduğu kilisenin, yaşadığı 900 bin sterlin (19 milyon TL) değerindeki apartman dairesine yaklaşık 7 kilometre mesafede olduğu ifade edildi.

Norma Girolami'nin cesedinin bulunduğu kilise bahçesi.

Girolami, geziden döndükten sonra kimseyle temas etmeyince ve yaşadığına dair herhangi bir belirti bulunamayınca, Ekim 2021’de "cesetsiz cinayet" soruşturulması başlatılmıştı.

İngiliz basınına göre cinayetle ilgili olarak Londra’nın Islington semtinde yaşayan 42 yaşındaki Serkan Kaygusuz tutuklandı ve resmen cinayet suçlaması yöneltildi. Tutuklanan Kaygusuz, şimdi yargılanmayı bekliyor.

Daha birkaç hafta önce polis, Girolami’nin kaybolması hakkında bilgi verenlere 20 bin sterlinlik ödül verileceğini açıklamıştı. Ancak cesedin ödül sayesinde değil, Londra Metropolitan Polis Teşkilatı dedektiflerinin topladığı kanıtlarla bulunduğu vurgulandı.

Kuzeni Jack Girolami, “Varlıklıydı ama mega zengin de değildi. Bir ev satmış ve babasının evi kendisine miras kalmıştı. Ayrıca biraz kolay kandırılabilir ve çabuk güvenen bir karakterdi. Bu bizde kaygı yaratıyordu.” dedi.

Soruşturmanın devam ettiğini açıklayan dedektif Kate Blackburn, bilgi sahibi olanların kendileriyle temasa geçmelerini istedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar