Tatar'dan Helin Reessur mesajı: Hepimizin vicdani görevi...

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Helin Reessur için yayımladığı mesajda, "Kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı işlenen her türlü suçun karşısında tüm gücümüzle durmak hepimizin vicdani görevidir." dedi.

ZgotmplZ Ersin Tatar / Facebook

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele'de öldürülen 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur'un ardından duygusal bir paylaşımda bulundu.

Tatar, dün Reessur'un cenaze törenine katılmıştı.

Kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda cenazeden bir fotoğrafa da yer veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları kaydetti:

“İskele’de henüz hayatının baharında katledilen Helin Reessur kızımızı son yolculuğuna büyük bir kederle uğurladık.

Kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı işlenen her türlü suçun karşısında tüm gücümüzle durmak ve bu türden vahşetlere sebebiyet veren sosyo-psikolojik nedenler üzerinde düşünüp çözümler üretmek hepimizin vicdani görevidir…

Helin Reessur kızımız nurlar içinde uyusun.”

ZEHİE HELİN REESSUR CİNAYETİ

Gazimağusa Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, 25 Ocak sabahı İskele'de bir inşaata öldürülmüş halde bulunmuş, cinayet zanlısı olduğu belirlenen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, kaçtığı Güney Kıbrıs'ta yakalanarak, KKTC polisine teslim edilmişti. Dün mahkemeye çıkarılan zanlının, Reessur'u önce kafasına çekiçle, sonra boğazına boruyla vurup öldürdüğü açıklanmıştı.

Dün yapılan otopsisinde Reessur'un ölüm sebebinin “küt cisimle vurmaya bağlı olarak gelişen kafa kemiği kırığı, beyin kanaması ve iç organ yaralanması” sonucu olduğunun tespit edildiği bildirilmişti.

Reessur, dün ikindi namazı sonrasında Gazimağusa'da toprağa verilmişti. 

Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camii'ndeki törene yüzlerce kişi katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar