Tatar'dan duygusal paylaşım

5 Mart 2023

Güncelleme: 6 Mart 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İsias Otel’de hayatını kaybeden öğrencilerle fotoğraflarını paylaştı.

ZgotmplZ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketi sırasında Adıyaman'daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden 35 KKTC vatandaşı için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her akşam Twitter'da İsias karşı başlatılan hashtag'li paylaşımlarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İsias Otel’de yaşamını kaybeden çocuklarla fotoğraflarını ilk kez Twitter üzerinden paylaştı.

#isiasiçinsesver etiketini kullanan Tatar paylaşımına, "Tek yürek sesiniz olduk, birlikte sesimiz daha güçlü ortak davamız için, adalet için. #isiasicinsesver #isiasortakdavamız #isiasadaletbekliyor" notunu düştü.

İSİAS OTEL SÜRECİ

Türkiye'de 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Deprem esnasında otelde, 39'u KKTC'li sporcu kafilesi ve TUREB'in uygulama gezisine katılan 43 kişilik rehber kafilesinin de aralarında olduğu toplam 88 kişinin olduğu öğrenildi. Oteldeki 39 kişilik KKTC kafilesinden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirdi.

TUREB kafilesindeki 30'u rehber ve rehber adayı ve 1'i tur kaptanı olmak üzere 31 kişi yaşamını yitirdi. Bu iki kafilenin dışında otelde iki otel görevlisi ile 4 bireysel otel müşterisi konaklıyordu.

Depremin ardından bilinen 4'ü KKTC, 12'si rehber kafilesinden 16 kişi kurtuldu. TUREB, Adıyaman İsias Otel ile ilgili suç duyurusunda bulunurken, KKTC’nin açacağı davaya da müdahil olarak başvurma kararı aldığını duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar