Tatar "Buğday Tanesi"ni izledi: Kıbrıs Türk halkının mücadelesi beyaz perdede yeniden ölümsüzleşti

6 Ocak 2023

Güncelleme: 7 Ocak 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” adlı filmin gösterim etkinliğine katıldı.

ZgotmplZ Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği iş birliğinde, Lefkoşa'da Küçük Kaymaklı Macro Cineplex’te gerçekleşen, AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” adlı filmin gösterim etkinliğine katıldı.

Etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir filmi izleyecek olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan’dan ülkeye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram’ın zorlu hayat mücadelesi ile Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin beyaz perdede yeniden ölümsüzleştiğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serkan Bayram'a hediye takdim etti.

Bayram’ın, gerçek isminin "Şahin" olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, dayısının 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katıldığını, orada gazi olduğunu ve ondan sonra isminin Serkan olarak değiştirildiğini belirtti.

“Buğday Tanesi filminin hikâyesi esasen Kıbrıs’ta başlamaktadır. Zorlu bir hayat mücadelesi veren Serkan Bayram’ı kutluyorum. Bize verdiği mesaj şudur; yılmak yok, bıkmak yok, pes etmek yok, mücadeleye devam ediyoruz. Bu mücadele bütün dünyaya yayılıyor.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, emeği geçen herkese teşekkür etti.


BUĞDAY TANESİ HAKKINDA

Film, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi öncülüğünde ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin (KTOÖD) iş birliğinde bugün Lefkoşa’da gösterime girecek Buğday Tanesi, yaşadığı haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşın mücadele eden Serkan Bayram'ın hayatından esinleniyor.

Serkan Bayram, henüz küçük bir bebekken buğday tarlasında çıkan elim yangında, ellerini kaybeder. Büyük mücadeleler vererek hayata tutunmayı başaran Serkan Bayram, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babasıdır. O, haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşı verdiği mücadele ile engelli insanlara umut olur.

2 saatlik dram türündeki filmin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca, senaristliğini Volkan Kapkın üstleniyor. Filmde Kutsi, Yeliz Akkaya, Deniz Arna başrolde oynuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar