Serakıncı'dan büyük başarı: Bilim dünyasına "KKTC imzası"nı soktu

17 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Serakıncı, Dubai'de konuşmacı olarak katıldığı bilimsel kongrede, tüm katılımcı belgelerini "KKTC Cumhurbaşkanlığı adresi" ile imzalama yetkisi ile onurlandırıldı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, bu yıl 16-18 Mayıs 2022'de gerçekleşen "Scholars Uluslararası Kanser Araştırmaları ve Tedavileri" kongresinin ardından 14-16  Kasım 2022 tarihlerinde Dubai'de gerçekleşen "3'üncü Dünya Kanser Araştırmaları ve Onkoloji Kongresi"nde de “olağanüstü ve layık keynote" (phenomenal and worthy keynote) konuşmacı seçilerek, ödül olarak tüm katılımcı belgelerini "KKTC Cumhurbaşkanlığı adresi" ile imzalama yetkisi ile onurlandırıldı.

“3'üncü Dünya Kanser Araştırmaları ve Onkoloji Kongresine  ‘keynote’ konuşmacı olarak davet edilmek yaptığımız çalışmaların uluslararası alanda kabul gördüğünü  ve kendi bilim alanımızın öncülerden kabul edildiğimizi ifade eder.” diyen Serakıncı, "olağanüstü ve layık" olarak teşekkür belgesi almış olmasının da ülke, kurumu ve şahsı adıma gurur verici bir gelişme olduğunu kaydetti. .   

Konuyla ilgili açıklamasında Serakıncı, “Beni en çok mutlu eden nokta ise iki devleti konuştuğumuz bu süreçte,  KKTC’ye uygulanan haksız amborgoları, yaptığım bilimsel çalışmalar ile bir kez daha aşarak, ülkemin tanıtımına katkı koymuş olmamdır.” dedi.  

“Hepimizin bildigi gibi KKTC’ye yönelik amborgolar her sektör bilim insanlarını da etkilemektedir. Örnegin uluslararasi projlere fonlarına muracat etmekde ciddi sorunlar yaşanıyor. Oysa tarihin yanı sıra ‘bilim sanat,  kültür ve spor’ bir toplumun varlığını ortaya konmasında rol oynayan en önemli yapı taşlarındandır.” ifadesini kullanan Prof. Dr. Nedime Serakıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genellikle yaşadığımız sorun; adres olarak KKTC’yi göstermemize ve veya bayrağımızı dalgalandırmamıza izin verilmemesidir. Bu ve benzeri gibi uluslararası kalitesi ve seçiciliği yüksek düzeydeki sempozyum, kongre ve webinarlarda ancak uluslararası arenada kendini ispatlamış bilim insanları, sanatcıları, önemli ve değerli bulunduğu için davet ediyor ve de KKTCnin adres olarak kullanılmasına itiraz etmiyorlar. Bu nedenledir ki KKTC’nin yetiştirdiği  böylesine  tescilli bir bilim insanı olarak, ülkemi ve KKTC Cumhurbaşkanlığını temsil etmenin benim için  çok önemli olduğunu vurgulamak isterim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar