Sağlık hizmetleri bugün durdu: İşte ayrıntılar...

26 Eylül 2022

Güncelleme: 26 Eylül 2022

A
A

Tıp-İş, "sağlık hizmetlerindeki aksaklıklar giderilmediği" gerekçesiyle bugünden başlayarak ameliyathane, yoğun bakım ve acil hariç tüm dış hizmetleri durdurdu. Nalbantoğlu Hastanesi'nde doğum hizmeti de verilmiyor.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), bir süreden beri sağlık hizmetleri sunumunda yaşanan aksaklıklara Sağlık Bakanlığı'nın çözüm bulmadığı gerekçesiyle, bugünden itibaren eylemlilik sürecine girdi.

Tıp-İş bu kapsamda, Anestezi ve Reanimasyon Kliniği’nin ameliyathane, yoğun bakımlar ve acil servisler hariç tüm dış hizmetlerini durdurdu. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum poliklinikleri de yapılmıyor. Ayrıca, işe giriş ve çıkışlarda da imza atılmıyor.

Tıp-İş Başkanı Mustafa Taşçıoğlu konuyla ilgili açıklamasında, gerekli adımların atılmaması halinde ilerleyen günlerde eylemlerin genişletilerek devam edeceğini bildirmişti.

Taşçıoğlu, sağlıktaki sorunlar arasında endokrinoloji hastalarının ve plastik cerrahi uzmanlık alanına giren hastalığı olan hastaların hizmet alamaması; pandemi sona ermeden Acil Durum Hastanesi’nde verilen hizmetlerin sonlandırılıp Kovid-19 hastalarının diğer servislerde takip edilmesi; acil servislerde ihtiyaç duyulan hekim istihdamlarının yapılmaması ve asistan hekimlere acil servislerdeki hekim açığını gidermek için zorla nöbet tutturulduğu konularını sıralamıştı.

Tıp-İş ve ilgili tüm paydaşlarla sürekli istişare içerisinde olduğunu belirten Sağlık Bakanlığ İzlem Gürçağ Altuğra, sendikanın eylem kararını kamuoyunun takdirine bırakarak, Tıp-İş’i sağduyulu olmaya davet etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar