Powerball lotosu bir kişiye çıktı: Kazandığı ikramiye 2 milyar dolar

9 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

ABD’deki Powerball lotosu talihlisini buldu. Bir talihli 2 milyar doların (37 milyar 205 milyon 540 bin TL) sahibi oldu.

ZgotmplZ

Aylardır devrederek sonunda 2 milyar dolar (37 milyar 205 milyon 540 bin TL) ikramiyeye ulaşan ABD’deki Powerball lotosu, bir talihliye çıktı. 

Bu kişi ödemeyi bir kerede almak isterse 2,04 milyar dolar yerine 997,6 milyon doların (18 milyar 553 milyon 743 bin 888 TL) sahibi olacak.

Kaliforniya’ya çıkan büyük ikramiyenin yanı sıra Florida’da bir kişi 2 milyon dolar, 22 kişi de 1 milyon doların sahibi oldu.

Powerball çekilişi, bir eyaletteki satış ve oyun verilerinin sisteme girilmesinde yaşanan gecikmeler nedeniyle planlanandan 10 saat sonra yapılabildi.

POWERBALL NASIL OYNANIYOR?

Powerball iki dolarla oynanıyor. 1'den 69'a kadar olan beyaz toplardan beş, 1'den 26'ya kadar ola kırmızı toplardan da bir tane seçiliyor. 6 rakamı da bilen kişi büyük ikramiyeyi kazanıyor.

İKRAMİYEDEN VERGİ KESİLİYOR MU?

İkramiye yüzde 24 ile yüzde 37 arasında federal vergiye tabi. Ayrıca eyalet vergisi de kesiliyor. Sadece 10 eyalet, ikramiyeden vergi almıyor. New York gibi bazı kentlerde de federal vergi ve eyalet vergisine ek olarak belediye vergisi de ödeniyor.

POWERBALL ABD DIŞINDAN OYNANABİLİYOR MU?

Powerball çekilişleri 1992'den beri yapılıyor. ABD'de 50 eyaletten 45'inin yanı sıra ABD'ye bağlı Puerto Rico ve Virgin Adaları'nda da oynanabiliyor.

Powerball'u internet üzerinden ABD dışından da oynamak mümkün.

Loto oynamak için ABD vatandaşı olmak ya da burada yaşamak gerekmiyor.

Ancak talihlinin ikramiyesini, biletin ait olduğu eyalete gidip bizzat alması gerekiyor. Diğer lotolarda da benzer kurallar geçerli.

KAZANMA OLASILIĞI KAÇ?

Powerball yetkililerine göre bu çekilişte altı tutturma olasılığı 292,2 milyonda bir.

Powerball’un bundan önceki son talihlisi 3 Ağustos tarihindeki çekilişte belirlenmişti. Bu kişi ikramiyesini tek seferde almak isteyince hesabına 206 milyon dolar yatırıldı. Bundan önceki rekor 2016 yılında 1,6 milyar dolara dayanan ikramiyeydi. O yıl ikramiye üç talihli arasında paylaşılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar