Mesut Komiser'e 16 yıl sonra veda

5 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Oyuncu Şevket Çoruh, 16 yıl sonra "Arka Sokaklar" dizisine veda etti.

ZgotmplZ

Türkiye'nin önde gelen oyuncularından Şevket Çoruh, 16 sezon boyunca "Komiser Mesut" karakteriyle kadrosunda yer aldığı, Kanal D ekranlarında yayımlanan "Arka Sokaklar" dizisine bu sezon öncesi veda etti.

Tiyatroya ağırlık vereceği iddia edilen Çoruh, "Hoşça Kal Mesut" başlıklı yazısında, "Uzaktan görenler MESUT sanıyor, bir ŞEVKET'e döndü benim hayatım..." yazdı. 

Çoruh, veda yazısında şu ifadeleri kullandı:

"16 sezon 632 bölüm boyunca Arka Sokaklar’da koştum, kaçtım, kovaladım. Mesut'la son dakikaya kadar ter döktüm. Bugün bu yolun sonundayım. Başta yapımcımız Sayın Türker İnanoğlu'na, yıllarca omuz omuza çalıştığım kamera önü ve arkasındaki ekibimize, yayında ve yapımda emeği geçmiş herkese ve ekranda binlerce saat göz göze baktığımız seyircimize teşekkürler.

'Uzaktan görenler MESUT sanıyor, bir ŞEVKET'e döndü benim hayatım..."

ŞEVKET ÇORUH KİMDİR?

30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da doğan Şevket Çoruh, liseden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı.

Adını bir internet firmasının reklamında oynadığı "Kokoreççi" tiplemesiyle duyurdu. Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olarak rekorlar kitabına girmiş Caveman (Mağara Adamı) adlı komediyi Türkiye'de sahneledi.

2006 yılından 2022 yılına kadar  "Arka Sokaklar" adlı dizide oynadı. 

Sinemada "Eğreti Gelin", "Usta" ile "İnşaat" ve "Çakallarla Dans" gibi film serilerindeki oyunculuğu ile öne çıktı.

Çoruh, 3 Nisan 2017 tarihinde kendi maddi birikimlerini kullanarak İstanbul Kadıköy'de "Baba Sahne" adını verdiği tiyatroyu açtı.

2017'de Baba Sahne'de sahnelenen "Bir Baba Hamlet" adlı Hamlet uyarlamasında rol arkadaşı Murat Akkoyunlu ile birlikte "Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018"de "Komedi/Müzikal" dalında "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"ne değer görüldü. 22'nci Afife Jale Ödülleri'nde "Haldun Dormen Özel Ödülü"nü aldı.

Oyuncu Rasim Öztekin, Türk tiyatrosunda tulûatın simgesi sayılan ve kendisine Münir Özkul'un devrettiği İsmail Dümbüllü'nün fesini, 20 Eylül 2020 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen özel bir devir teslim töreniyle Çoruh'a devretti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar