Kalkanlı ve Mersinlik'e 55 bin 773 fidan dikilecek

12 Ocak 2023

Güncelleme: 31 Mart 2023

A
A

2020 ve 2022 yılında çıkan yangınlarda orman varlığı zarar gören Kalkanlı ve Mersinlik bölgelerinde öğrenciler tarafından 55 bin 773 fidan dikilecek.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında bugün “55773 öğrenci 55773 fidan Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz imza koydu.

Ağaçlandırmanın önemini öğrencilere ve geniş halk kitlelerine duyurarak farkındalık yaratma ve kamuoyu bilincini artırma amacıyla hazırlanan protokol kapsamında, Kalkanlı ve Mersinlik bölgelerinde belirlenen alanlara fidan dikilecek.

İmzalanan protokolle, her öğrenci adına fidan ekilerek, ağaçlandırma konusunda hem öğrenciler hem de toplum genelinde farkındalık sağlanması ve ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına gönüllü grupların katılım sayısının artırılması hedefleniyor.

Protokolün imza töreninde Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz konuşma yaptı.

Protokole Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu imza koydu.

Oğuz, daha güzel ve yaşanabilir bir ülke için her öğrenci adına bir fidan dikilmesini içeren protokolün bugün imzalandığını söyleyerek, katkı koyan herkese teşekkür etti.

İklim değişikliğine bağlı kuraklık ve diğer çevre sorunlarını aşmak adına KKTC’de bir mücadele sürdürüldüğünü söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı da bu mücadeleye katmak istedik.” dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da dünyanın da KKTC’nin de iklim değişikliğinden kaynaklanan olumsuz etkileri yaşadığını, bu etkilerden korunma noktasında orman varlığını artırmanın önemli olduğunu söyledi.

Oğuz, GKK’nın da bir süre önce üç alanda dikimler yaptığını söyleyerek, teşekkür etti.

İKİ YANGIN VE KKTC'DEKİ ORMAN VARLIĞI

2020 Mayıs ayında Tepebaşı’ndan başlayarak ve Kalkanlı'ya kadar büyük bir alan yanmıştı.

2022 Haziran ayında da Mersinlik bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın sonucu 30 dönümlük alan kül olmuştu.

Orman Dairesi'nin 2021 verilerine göre, ülkede 77 bin hektar ormanlık alan bulunuyor ve bu rakam ülkenin yüzde 21’ine tekabül ediyor. KKTC orman varlığında dünyada 191 ülke arasında 162’nci sırada bulunuyor. 1975’teki orman varlığı ise, günümüzde 3 kat arttı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar