İngiltere'de salgınla mücadelede yeni dönem: Ya maske takın ya da evde kalın

3 Ocak 2023

A
A

İngiltere’de sağlık yetkilileri, "Hastaysanız ya maske takın ya da dışarı çıkmayın." çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

İngiltere’de sağlık yetkilileri, Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) üzerinde artan baskının ardından grip ya da Kovid-19 belirtileri hissedenlere dışarıda maske takma ya da evlerinde kalma çağrısı yaptı.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, İngiltere Sağlık Güvenlik Kurumu (UKHSA) bu önlemlerin Kovid-19, grip ve kızıl hastalığının yayılmasının önlenmesinin azaltılmasına yardımcı olacağını duyurdu.

"HASTA ÇOCUKLARI OKULA YOLLAMAYIN"

Hükümetin sağlık danışmanı Profesör Susan Hopkins, yetişkinlerden iyi hissetmediklerinde evde kalmalarını ve dışarı çıkmak zorunda olanlarınsa maske takmalarını istedi. Hopkins, “Okullarda ve çocukların toplu halde bulundukları diğer yerlerde enfeksiyonun yayılmasını en aza indirmek önemli.” diye de ekledi. Prof. Hopkins, anne ve babalara da hasta ya da ateşi yükselen çocuklarını okula yollamamaları çağrısında bulundu.

ÇOCUKLARA GRİP AŞISI YAPTIRMA ÇAĞRISI

Hopkins, “Girip aşısı hâlâ birçok yaş grubunda yapılabilir ve virüse karşı en iyi korunmayı sağlıyor. Yetişkinlerde grip aşısı olanlarda artış yaşandı ama küçük çocuklarda hâlâ az. Çocuğunuzu aşılatmak hem onları hem de temas ettiklerini koruyor ve hâlâ geç değil.” diye konuştu.

GRİP KRİZİ ÖLÜMLERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

Geçen günlerde üst düzey bir uzman grip krizi nedeniyle NHS’teki gecikmelerin her hafta 500 kişinin ölümüne yol açabileceğini söylemişti.

Kraliyet Acil Tıp Koleji Başkanı Dr. Adrian Boyle, “Bu aralık ayına, hedeflerimize kıyasla en kötü performansla ve en çok hastane yatağının kullanılmasıyla girdik. Bekleme sürelerini henüz bilmiyoruz ama şimdiye kadarkilerin en kötüsü olmazsa şaşırırım.” demiş ve bu gecikmeler nedeniyle acil bakım gereken 300 ila 500 hastanın ölebileceğini belirtmişti.

Ambulans hizmetleri yetkilileri de hasta teslimatındaki gecikmenin ölümlere yol açtığı uyarısında bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar