Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı

12 Eylül 2022

Güncelleme: 12 Eylül 2022

A
A

Ev hapsi kaldırılan Gülşen'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve haftada bir imza şartı getirildi.

ZgotmplZ

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dava açılan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun ev hapsi kaldırıldı.

Gülşen'in avukatının talebini değerlendiren İstanbul 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi, Çolakoğlu hakkındaki "konutu terk etmeme" şartını içeren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Çolakoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve her hafta perşembe günü ikametine en yakın karakola giderek imza atması şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

3 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve İstanbul 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

48 sayfalık iddianamede 702 (şikayetçi) müşteki yer alıyor.

İddianamede, "Soruşturmaya konu söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olup, tahrik edilenler nazarında endişe yaratacak şekilde bir etki oluşturarak kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı anlaşılmıştır." tespiti dikkat çekiyor.

İlk duruşma 21 Ekim'de görülecek.

GÜLŞEN NEDEN TUTUKLANDI?

Şarkıcı Gülşen'in geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri tepkilere neden olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında TCK'nin 216'ncı maddesi olan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanmıştı. Gülşen, kararın ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezeevi'ne gönderilmişti.

Çolakoğlu’nun avukatının itirazını değerlendiren nöbetçi İstanbul 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Ağustos Pazartesi günü Çolakoğlu'nun "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, İstanbul Adliyesi'ne giderek müvekkili hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması için talepte bulunmuştu. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 2 Eylül'de talebi reddetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar