Fox Haber'de bestekar Salih Suphi Soner'e duygusal veda

14 Mayıs 2022

Güncelleme: 14 Mayıs 2022

A
A

Kıbrıslı Türk bestekar Salih Suphi Soner yaşamını yitirdi. Fox Haber, Soner'e duygusal bir veda yayını yaptı.

ZgotmplZ

Yaşamı boyunca Türk Sanat Müziği ile ilgili çalışmalar yapan bestekar Salih Suphi Soner, dün 82 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.

Lefkoşa’daki Konak Eczanesi’nin de sahibi olan Soner, bugün Lefkoşa’da İsmail Safa Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, toprağa verilecek.

Salih Suphi Soner'in vefatı sanat dünyasında büyük üzüntüye yol açtı.

Fox TV de, Soner'e duygusal bir veda yayını yaptı.

Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber'de Salih Suphi Soner için üç dakikalık bir haber yayımlandı.

Salih Suphi Soner’in iki çocuğundan Cenk Soner, Fox TV'nin de bünyesinde olduğu The Walt Disney Company Türkiye'nin Genel Müdürlüğü'nü yapıyor.

SALİH SUPHİ SONER KİMDİR?

1940 yılında Kıbrıs’ta doğan Salih Suphi Soner, ilk, orta ve lise eğitimini adada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümüne kaydoldu. 

Bir sene Arapça, Farsça, ve Osmanlıca eğitimi aldı.  Bu arada Agop Alyanak’tan musıki dersleri almaya başlayan Soner, daha sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne ve İstanbul Belediye Konservatuvarı’na kaydoldu. 

İstanbul Üniversitesi Talebe Korosu, Cağaloğlu Musıki Cemiyeti ve Feridun Darbaz topluluklarına fırsat buldukça devam ederek repertuarını artırdı.

1965 yılında Eczacılık Fakültesi ve Konservatuvar eğitiminden sonra İstanbul Birleşik Alman(BİFA) ilaç fabrikasında imalat şefi olarak eczacılık yaptı.

Konservatuvara devam ettiği 6 yıl içerisinde alanında çok değerli isimlerden eğitim aldı ve repertuvar olarak istifade etti. Konservatuvar tahsili boyunca Bestekar Zeki Arif Ataergin ve Prof.Dr. Alaettin Yavaşça’nın üslup ve repertuvarlarını benimsedi.

1971’de Kıbrıs’a dönerek Lefkoşa’da Konak Eczanesi’ni açtı ve eczacılık yapmaya başladı. Başarılı bir ticaret ve meslek hayatı yaşadı.  Bu arada Gürsel Hanım’la evlenerek iki çocuk sahibi oldu. Kızı Esra Cavalieros hayatını Fransa'da sürdürüyor.

Bestekarlığa başlamasından bu yana 320 civarında eser besteledi. 

“Salih Suphi Soner ve Besteleri”, “İstanbul” ve “Yüzyıllar Boyu Türk Musikisi” adlı eserlere imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar