Erhürman, Naci Talat anmasında konuştu: Sevdiği her şey tehdit altında

26 Haziran 2022

Güncelleme: 26 Haziran 2022

A
A

CTP eski Genel Sekreteri Naci Talat Usar'ın anmasında konuşan Erhürman, Talat’ın ülkenin doğasını, hayvanlarını, halkını çok sevdiğini ve sevdiği ne varsa her şeyin tehdit altında olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski Genel Sekreteri Naci Talat Usar, ölümünün 31’inci yıl dönümünde bu sabah Lefkoşa Kabristanlığındaki anıt mezarı başında anıldı.

Törende konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Naci Talat’ın ülkenin doğasını, hayvanlarını, halkını çok sevdiğini ve sevdiği ne varsa her şeyin tehdit altında olduğunu kaydetti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman

Naci Talat’a dair eski bir anısını paylaşan Erhürman, “1990 seçimlerinin hemen ertesi günüydü. ‘Naci Abi ne hissetti?’ diye sordum Sıla’ya. ‘Aynanın karşısında tıraş olurken ıslık çalıyordu, sanki neşeli gibiydi’ dedi bana. Çünkü değerlerinden asla vazgeçmemesi gereken ama yüzünden de tebessümü eksik etmeyen, bu topluma olan inancını asla yitirmeden her gün her dakika mücadeleye devam etmek gerektiğini biliyordu ve bize bunu öğretti.” dedi.

Naci Talat’ın kızı, CTP Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli de yaptığı konuşmada, Anayasa’nın "gayrimeşru" hükümet tarafından delik deşik edildiğini savunarak, Naci Talat’ın bir köşe yazısında “Anayasa’ya gerekli saygıyı göstermezsek, bu ülkeye demokrasinin yerleşemeyeceğini unutmayalım.” dediğini anımsattı.

CTP Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli

İncirli, “Elbette Naci Talat’ı hüzünle anmak onun neşeli, sarsılmayan, yorulmayan, mücadeleci karakteri ile uyuşmaz. Naci Talat’ı mücadele ile direniş ile ilkeler ile doğru siyasi hedeflerle ve gülümseyen gözlerle, meydanlardaki gür sesiyle, koskoca bir ülkeyi kucaklayan sevgi dolu yüreği ile anmak yaraşır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Naci Talat’ın mezarına çiçekler bırakıldı.
NACİ TALAT KİMDİR?

1945 yılında Büyükkonuk köyünde doğan Naci Talat Usar, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu.

İki yıl boyunca Erenköy'de silahlı mücahitlik yaptı.

1968 yılında Ankara'da, Kıbrıs Türk Ulusal Öğrenci Federasyonu'nun kurulmasına öncülük etti, örgütün ilk başkanı seçildi.

29 Nisan 1972'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreterliği'ne getirildi.

1975 yılında Kurucu Meclis'te CTP'nin temsilcisi olarak görevlendirildi.

Kıbrıs Türk Federe Devleti Anayasası'nın hazırlanmasına katkıda bulundu.

1976, 1981 ve 1985 yıllarında Gazimağusa'dan milletvekili seçildi.

Uzun yıllar Yeni Düzen gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

1990 yılında muhalefetin CTP, TKP ve YDP'nin DMP çatısı altında birleşmesinde rol oynadı. Bu seçimde milletvekili seçilse de Meclis'i boykot etti.

Tedavisi için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da 26 Haziran 1991'de yaşamını yitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar