Devlet Fotoğraf Yarışması bu yeniliklere sahne olacak

8 Kasım 2022

A
A

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen 31’inci Devlet Fotoğraf Yarışması, bu yıl 6 kategoride yapılacak.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi tarafından bu yıl 31'incisi düzenlenecek Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi bu yıl ilk kez internet üzerinden başvuru alacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, katılımcılar, her iki tarih de dahil olmak üzere, 7 Aralık 2022 ve 27 Ocak 2023 tarihleri arasında eserlerini "http://kultur.gov.ct.tr" adresine yükleyerek yarışmaya başvurabilecek.

Her yıl 3 kategoride düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi, bu yıl 6 kategoride düzenlenecek. Mevcut Serbest (Siyah& Beyaz), Serbest (Renkli) ve Doğa (Renkli- Siyah&Beyaz) kategorilerine, bu yıl Benim Şehrim Lefkem (Renkli-Siyah&Beyaz), Kavramsal (Serbest) ve Mimari (Siyah&Beyaz): Ahmet Vural Behaeddin Eserleri kategorileri de eklendi.

18 YAŞINI DOLDURAN TÜM KKTC VATANDAŞLARI YARIŞMAYA KATILABİLECEK

Yarışmaya 18 yaşını dolduran tüm KKTC vatandaşları, her bir kategoriye en az üç, en çok beş eser vererek, istedikleri kategorilerde veya tüm kategorilerde yarışmaya katılabilecek.

Yarışma’da 6 kategoride başarı ve mansiyon ödüllerinin yanında, En Fazla Eseri Sergilenen Fotoğrafçı Ödülü ile Kültür Dairesi Özel Ödülü gibi özel ödüller verilecek. Başarı ödülleri için 5 bin TL, mansiyonlar için 2 bin 500 TL ve özel ödüller için de 1,500TL para ödülü olacak.

Yarışmanın ödül törenini ve sergi açılışının Şubat 2023’te Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılması öngörülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar