Depremzedeler için 54 kilometre yürüdüler

28 Şubat 2023

A
A

‘Luton Lions’ ekibi ve ‘Luton Türk Eğitim ve Kültür Derneği’ yetkililerden oluşan 25 kişi, Luton’dan Londra Başkonlosluğu’na 12 saatte 54 kilometre yürüyerek depremzedeler için 14 bin Sterlin yardım topladı.

ZgotmplZ

‘Luton Lions’ ekibi ve ‘Luton Türk Eğitim ve Kültür Derneği’ yetkililerden oluşan 25 kişi depremzedeler için yardım topladı.

Başkonsolos  Utku Atahan, yürüyüşe katılanları tebrik ederek konsolosluk önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Atahan, yürüyüşle ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: “Luton Lions ve Luton Kültür ve Eğitim Derneği üyelerinin ülkemizde yaşanan depremin ardından başlattıkları yardım kampanyasından memnuniyet duyduk. Kendilerini başkonsolosluğumuzda karşılayarak, çabalarından dolayı teşekkür ettik. Yardım faaliyeti halen devam ediyor. Bu kampanyada toplanan yardımlar depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD’a gönderilecek. Bu vesileyle, deprem felaketinin ardından İngiltere’de büyük bir yardım faaliyeti başlatan, yürüten tüm derneklere, vatandaşlarımıza ve yabancı dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Depremzedeler için 54 km yürüdüler

 

Depremzedeler için 54 km yürüdüler

 

Depremzedeler için 54 km yürüdüler

'BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR'

Luton Türk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Atilla Üstün de, “Asrın felaketinde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum yaralı olan kardeşlerimize Allah acilen şifalar versin. İngiltere’den, Luton’dan bir Türk derneği olarak ilk günden beri acil malzeme gönderip bağış kampanyaları düzenliyoruz. Bunu, buradaki tüm toplumlarla birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Özellikle Pakistanlı Müslüman kardeşlerimiz bizleri hiç yalnız bırakmadılar, hep destek oldular. Çok güzel bir kampanya oldu. Türkiye’deki depremzede kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu hissettirmek için 54 km yürüyen ve aynı zamanda 14 bin Sterlin toplayan Pakistanlı kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizler, Luton Türk Derneği olarak yaraları sarmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar