Deprem çalışmalarına katkı sağlayanlar onurlandırıldı

10 Mart 2023

Güncelleme: 10 Mart 2023

A
A

Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen törenle, deprem çalışmalarına katkı sağlayan kamu çalışanlarına devlet protokolünün de katılımıyla teşekkür ve takdir belgesi takdim edildi.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman'daki çalışmalar sırasında bölgede kalan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na teşekkür belgesini takdim etti.

6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde, arama-kurtarma faaliyetleri olmak üzere yardım ve destek faaliyetlerine katılan kurum-kuruluşlara, kamu çalışanlarına, belediye başkanları, deprem bölgesinde sürecin etkin şekilde planlanması ve koordine edilmesini sağlayanlara devlet protokolünün de katılımıyla teşekkür ve takdir belgesi verildi.  

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı personele takdir belgelerini Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde yer alan törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim  Nazım Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı  İzlem Gürçağ Altuğra, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca ve Polis Genel Müdürü vekili Kasım Kuni, bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları, üst düzey yetkililer katıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da hazır bulundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.
KİMLERE BELGE VERİLDİ?

Törende sırasıyla; deprem bölgesinde görev yapan İtfaiye Müdürlüğü, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, bakanlıklara bağlı personele, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı personele takdir belgeleri dağıtıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeline takdir belgelerini TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu takdim etti.

Törende daha sonra Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Süleyman Uluçay, Beyarmudu Belediyesi Başkanı Bülent Bebek, Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’na teşekkür belgeleri verildi.

Belediye başkanları teşekkür belgelerini Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin elinden aldı.

Törende son olarak ise, deprem bölgesinde görev yapan ve sürecin etkin bir şekilde planlanmasını ve koordine edilmesini sağlayan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu,  Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Milletvekili Hüseyin Çavuş, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca ve Polis Genel Müdürü vekili Kasım Kuni’ye teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk'e takdir belgesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar takdim etti.

Teşekkür belgelerinin dağıtılması ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşması ve toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

Tören sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin deprem sürecinde büyük bir sınav verdiğini, tüm kurum ve kuruşların koordinasyon ve devlete yakışan birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurguladı.

Tatar, bu birlik ve beraberliğin ileriki süreçte de devam etmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı olarak deprem dönemindeki çalışmalara katkısı olanlara hatıra için belge takdim etmek istediklerini ifade eden Tatar, 15 Mart’ta düzenleyecekleri ikinci bir törenle dernek, kurum, kuruluş temsilcilerine, gazetecilere ve arama kurtarma çalışmalarında gönüllü görev yapanlara teşekkür belgesi vereceklerini kaydetti. Ersin Tatar, bugünkü törenin evvelinde de 469 kişiye teşekkür belgesi verildiğini aktardı.

Tören alanında ayrıca deprem kurtarma çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi hazırlandı.

Törene katılanlar fotoğraf sergisini gezdi.

Törenden objektiflere yansıyan kareler şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ
10 ZgotmplZ
11 ZgotmplZ
12 ZgotmplZ
13 ZgotmplZ
14 ZgotmplZ
15 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar