Cumhurbaşkanı Tatar'dan Hıncal Uluç için başsağlığı mesajı

21 Kasım 2022

Güncelleme: 21 Kasım 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, 83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç için başsağlığı mesajı yayımladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Tatar, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Türk basınında kendine özgün üslubuyla farklı bir yeri bulunan deneyimli gazeteci, yazar ve yorumcu Hıncal Uluç’un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hıncal Uluç'a Allah’tan rahmet, yaslı ailesine, sevenlerine ve Türk medya camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Hıncal Uluç, dün gece 83 yaşında vefat etmişti.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya geldi. Subay olan babası Fuat Uluç 2'nci Dünya Savaşı sırasında Bulgaristan sınırında görevli olması nedeniyle, 3 yaşına kadar anneannesi ve teyzesi tarafından büyütüldü.

Babasının tayinleri nedeniyle Bandırma'da başladığı ilkokulu 1950'da Kilis'te bitirdi. Ankara Kurtuluş Lisesi'nden mezun olduktan sonra önce İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördü.

Gazeteciliğe 17 yaşında Hürriyet Partisi'nin yayın organı Yenigün gazetesinde başladı, gazetenin spor sayfasını hazırladı. Oktay Kurtböke, Güneş Tecelli, Başkurt Okaygün, Kurthan Fişek, Güngör Sayarı, Ercan Tan gibi isimlerle birlikte çalıştı.

Uluç, 1967'de Mamak Muhabere Okulu'nda askerliğini tamamladıktan sonra, başta Mehmet Ali Kışlalı olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başladı.

Cumhuriyet gazetesinde de haftada iki gün spor yazıları yazdı.

1990 yılından bu yana Sabah gazetesinde yazan Uluç, son olarak ayrıca A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar