Çocukların yüzü güldü

2 Haziran 2023

A
A

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla pek çok bölgede düzenlenen etkinliklerle çocuklar eğlenceli vakitler geçiriyor.

ZgotmplZ

1 Haziran Dünya Çocuk Günü, ülke genelinde düzenlenen etkinlikler kutlanıyor.

İskele Belediyesi, "Tüm Çocukların Yüzü Gülsün" temasıyla, İskele Belediyesi Halk Plajı’nda etkinlik düzenledi.

Bu kapsamda sevgi yürüyüşü düzenlendi.  İskele Belediyesi Küçükler Halk Dansları Topluluğu dans gösterisi sunarken, yüz boyama, zıp zıp ve palyaçolar eşliğinde gösteriler yer alan etkinlikte, çocuklara balon dağıtıldı, dondurma ikram edildi. 

Gazimağusa Belediyesi de “Sizin Gününüz” sloganıyla MAGEM Maraş’ta etkinlik düzenledi.

Oluşturulan boyama alanında çocuklar sadece fırçalarla değil parmaklarıyla da boyayla buluştu. Dünya Çocuk Günü onların gözüyle resmedildi. Etkinlikte torba oyunu oynanarak yarış yapıldı. Hulahoplarla yere oluşturulan parkurda dans ve sıçrama aktiviteleri birleştirilerek keyifli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe kostümleri ile katılan çocuklar rengarenk görüntüler oluşturdu. Pianta oyunu oynanırken çocuklara sürpriz yemiş ikramı yapıldı. Etkinliğe katılan çocukların keyifli anları fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirildi.

Lefkoşa'da ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Vakıflar İdaresi iş birliğinde, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla, Atatürk İlkokulu’nda çocuk şenliği yapıldı.

Şenlikte, Erbulut Jimnastik, Lefkoşa Çocuk Yuvası, öğrencileri gösterileri ile yer alırken, Hanife Tayyareci tarafından da çocuklara kukla gösterisi yapıldı. Etkinlikte, balon, dondurma ve çeşitli ikramlar dağıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar