Çeler'den Güngördü'ye Transfer İstasyonu tepkisi: Yasalara uy

11 Kasım 2022

Güncelleme: 11 Kasım 2022

A
A

Zeki Çeler, bugün açılışı gerçekleştirilen Katı Atık Transfer İstasyonu’nun Girne-Çatalköy İmar Planı’na aykırı olduğunu savunarak, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü yasalara uygun hareket etmeye davet etti.

ZgotmplZ

Girne Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıklayan Zeki Çeler, Girne Belediyesi tarafından bugün açılışı gerçekleştirilen Katı Atık Transfer İstasyonu’nun Girne-Çatalköy İmar Planı’na aykırı olduğunu savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Zeki Çeler, Girne-Çatalköy İmar Planı’na göre söz konusu geçici istasyonun kapatılıp, bulunduğu bölgenin rehabilite edilmesi gerekirken, süresi biten 1 yıllık geçici izinle bölgede kalıcı bir yatırım yapılmasının yasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Çeler yaptığı yazılı açıklamada, “Girne-Çatalköy İmar Planı’nı hazırlayan ve uygulamakla yükümlü olan Şehir Planlama Dairesi ile Girne Belediyesi’nin plana aykırı şekilde girişim yapmasını üzüntüyle karşıladım.” ifadelerini kullandı.

Çeler, Şehir Plancıları Odası’ndan edinilen bilgiye göre, Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi yanında geçici olan, bölgede yaşayanların kötü kokuya maruz kaldığı çöp istasyonunun, daha önce belirlenen araziye taşınması gerekirken, kalıcı bir şekilde hizmet vermesi yönünde girişimler yapıldığını belirtti.

“Halbuki söz konusu Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun bulunduğu yer, plana göre rehabilite edilerek, bölge halkına yönelik kent parkı ve ticari merkez olarak düzenlenecekti.” diyen Çeler, ancak Girne Belediyesi’nin, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını engelleyecek bir uygulama yaptığını savundu.

Şehir Planlama Dairesi tarafından 2020 yılında bir yıl için verilen ve süresi dolan izin üzerinden hareket edilip, yatırım yapılmasının ekonomik akla ve mantığa sığmadığını belirten Çeler, şöyle devam etti:

“Daha önce başka bir yerde hizmete girecek 4 belediyenin ortaklaşa kullanacağı Katı Atık Aktarma İstasyonu ile ilgili Avrupa Birliği’nden de destek alınırken, söz konusu çalışma maalesef verilen planlama onayı ve yapılan bu uygulamayla kurumlarımızın Avrupa Birliği fonlarından yararlanması da tehlikeye atılmıştır.”

“Güngördü’nün halka verdiği sözleri ve açıkladığı projeleri 4 buçuk yıl içinde yerine getiremediğini” iddia eden Çeler, seçime kısa bir süre kala, yasalara aykırı, çevreyi düşünmeyen ve ekonomik akıldan yoksun projeler yaratılıp, halka iş yapıyorum izlenimi verildiğini ileri sürdü.

Zeki Çeler, Nidai Güngördü’yü yasalara uygun hareket etmeye davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar