Bellapais'te festival zamanı

21 Kasım 2022

A
A

Deniz Besim'in piyano resitali sunacağı 25'inci Uluslararası Bellapais Müzik Festivali, pazar günü yapılacak.

ZgotmplZ

25'inci Uluslararası Bellapais Müzik Festivali, 27 Kasım Pazar günü Bellapais Manastırı'nda yapılacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar himayelerinde yapılacak festivalde Deniz Besim piyano resitali sunacak.

Saat 20.00'de başlayacak festivale giriş ücreti 100 TL. Festival biletlerine "0533 8546417" veya "0392 8157540" numaralı telefonlardan ulaşılabilecek.

Açıklamaya göre Deniz Besim; Mozart, Schubert, Chopin, Debussy ve Bartok'tan eserler icra edecek.

DENİZ BESİM KİMDİR?

2005 yılında Ankara'da doğan ve Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde eğitim gören Deniz Besim, müzik eğitimine 5 yaşında Yılmaz Taner ile başladı, icra çalışmalarını son 4 yıldır konser piyanisti Rüya Taner ile yapıyor, teorik gelişimini Yılmaz Taner ve Yıldan Birand ile sürdürüyor.

İlk konserini 2017’de 21'inci Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Klasik Müzik Festivali’nde “Ada’nın Rüyası” projesi dahilinde veren Besim, ayrıca Lefkoşa ve Girne’de gerçekleşen Kıbrıs Türk Filarmoni Derneği konserlerinde konuk genç piyanist olarak yer aldı.

2020’de 17'nci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali içindeki piyano masterclasslara salgın nedeniyle çevrim içi olarak katılabilen Deniz Besim, burada Gökhan Aybulus, Jean-Marc Luisada ve Gülsin Onay ile çalıştı.

2021’de 18'incisi düzenlenen festivalde ise Pablo Galdo, Valerian Shuikashvili ve Gülsin Onay ile ustalık sınıfı çalışmalarını katıldı. Katılımcı öğrenciler tarafından verilen “Suda Piyano” konserinde yer aldı.

İki yıldır pandemi sebebiyle yapılamayan ancak 7 Kasım 2021’de düzenlenebilen 24'üncü Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Klasik Müzik Festivali’nin “Ada’nın Rüyası, Gençlik Konserleri” kapsamındaki resitale katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar