Bakan Altuğra'dan inşaatta inceleme

9 Ocak 2023

Güncelleme: 9 Ocak 2023

A
A

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, inşaatına başlanan Yeni Girne Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

ZgotmplZ

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Altuğra, aynı zamanda bakanlık yetkilileri, Planlama ve İnşaat Dairesi, ihaleyi kazanan firma yetkilileri ve proje mimarlarının yer aldığı toplantıya katılarak inşaatın devamıyla ilgili bilgiler aldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Altuğra, Girne bölgesinde artan nüfus yapısına göre 60 yataklı Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’yle hizmet verme noktasında yetersiz kalındığını, kasım ayında inşaatın sona ermesiyle 160 yatak kapasiteli olacak Yeni Girne Hastanesi ile Girne halkına tam teşekküllü bir sağlık hizmetinin sunulabileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Altuğra, yapımı devam eden Girne Hastanesi ile ilgili olarak detaylı bilgilere yer vermişti.


2.5 YIL SONRA...

Hastane, Girne Amerikan Üniversitesi’nin sigorta borcuna karşılık Şubat 2020'de Maliye Bakanlığı tarafından devralınmıştı. Temmuz 2020'de Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastane için iki ihaleye çıkılmış ancak ikisi de sonuçlandırılamamıştı. 

Yeni Girne Hastanesi’nin yapımı için son ihale süreci 11 Ağustos 2022'de başlamış,  ihale 19 Ekim 2022'de oy birliğiyle Tüfekçi-Gülenay ortaklığına verilmişti.

160 yatak kapasiteli olacak yeni Girne Hastanesi'nin takriben 10 aylık bir süre sonunda teslim edileceği açıklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar