Akıncılar'da panayır

15 Mayıs 2022

Güncelleme: 15 Mayıs 2022

A
A

Geleneksel Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı’nın 15'incisi yapıldı.

ZgotmplZ

Akıncılar Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı’nın 15'incisi yapıldı.

Akıncılar Köy Meydanında gerçekleştirlen etkinlikte kurulan yiyecek, içecek, hediyelik eşya, Kıbrıs’a özgü sele sepet yapımı standları büyük ilgi görürken, sergilenen canlı müzik performansı sayesinde de vatandaşlar eğlenceli bir gün geçirdi.

Etkinlikte konuşan Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros iki yıllık pandemi süreci sonrasında yeniden panayırı düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, panayırın giderek bir karnaval havasına büründüğünü belirtti.

Barbaros küçük bir nüfusa sahip olduklarını ancak büyük işler başardıklarını söyleyerek, kendi imkanlarıyla yollarını yapmaya çalıştıklarını ancak eksiklerini olduğunu söyledi ve hükümetten destek istedi…

Meclis Başkanı Zorlu Töre de, Akıncıların 1974 sonrası nüfusu azalan bir bölge olduğunu, köyü canlı tutabilmek adına projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs arasında var olan bir çok noktadaki geçişlere de değinerek, buradan da geçişlerin sağlanabilmesi için fikirler üretilebileceğini belirtti…

Töre “Yeter ki ülkemiz zarar görmesin, devletimize sahip çıkmak hepimizin görevidir” diyerek, 1974 öncesi bölgeden yapılan üretimin şimdilerde ülke kültürünü yansıtan ürünlerin satışını yaparak bu üretkenliğin devamının sağlanması dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, pandemi sonrası festivalin yeniden yapılabilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, düzenleyenleri kutladı.

Tatar Akıncılar’ın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayak, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin ülkelerine geri dönüp, bölgede yaşamlarını sürdürmeleri dileğinde bulundu.

Bölgenin kalkınabilmesi için nelerin olması gerektiğinin değerlendirileceğini belirterek, bölgenin kültür-sanat anlamında güçlenmesinin ve bölge gençliğinin burada kalması için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Etkinlikte konuşmaların ardından Çatalköy Belediyesi Nostalji Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar