Acısı kalbinizi yakacak: Prenses Diana hakkındaki 10 gerçek

2 Mart 2023

Güncelleme: 2 Mart 2023

A
A

Herkesin hayran olduğu hatta aşık olduğu Prenses Diana, mutsuzluklarıyla gündeme oturdu. Eşi Prens Charles tarafından aldatılmasından sonra özgürlük arayan Diana hakkındaki bazı gerçekler, ölümünden sonra ortaya çıktı.

ZgotmplZ

Galler Prensesi Diana... Tüm dünyanın hayran olduğu Diana, henüz bu kadar ses getireceğinden habersiz 1981 yılında Prens Charles ile evlendi. 

Diana ve Charles'in düğünü o dönem televizyon ekranlarında yayınlandı ve binlerce kişi tarafından da takip edildi. 

Diana aşık olarak evlendiği Charles tarafından aldatıldı ve boşanmaya kadar giden süreç içerisinde acı olaylar yaşadı. 

Başından beri sağlıksız ve sorunlu giden evliliğini kurtarmak için çabalayan Diana, 1996 yılında boşandı.

Diana boşanmasına rağmen gözdelikten düşmedi. Yani o dönem halkın sevgilisi olma yolunda emin adımlarla ilerledi. 

Özgürlüğüne her zaman düşkün olan ve kraliyet kurallarını önemsemeyen Diana, 1997 yılında Dodi Al Fayed'le birkaç tatile çıktı. Dodi, Diana'nın boşandıktan sonraki aşklarından birisiydi.  

Bu tatil aslında Diana'nın sonu oldu diyebiliriz. Diana ve Dodi, geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Diana'nın aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen ona olan sevgi ve saygı ise asla bitmedi. 

Güzel ismin hayatına dair acı itiraflar ise ölümünden sonra gündeme geldi ve herkes kraliçeyi suçladı. İşte o 10 acı gerçek! 

DİANA'NIN 10 SIRRI

1. 1981 yılında, Prens Charles'ın evlilik teklifini kabul etmeden önce, bebek bakıcılığı, yardımcılık ve anaokul öğretmenliği gibi işler yaptı. Çocukları çok seven Diana, dansa ise aşıktı. 

2. Bale eğitimi aldı, ancak boyu 178 cm olduğu zaman baleyi bırakmak zorunda kaldı. Diana'nın bale eğitimi, adına çekilen filmlerde de ön plandaydı. 

3.Nikahında, okunan kitaptaki 'itaat' kelimesini söylemeyi reddetmiştir. 2011 Yılında Prens William ile evlenen Kate Middleton, Prenses Diana gibi kitabı okurken 'itaat' kelimesini kullanmamıştır.

4.Prenses Diana aynı zamanda Elton John, George Michael ve Bryan Adams ile de arkadaştı.

5. 'West Heath Girls' adındaki yatılı okula giden Lady Diana, onunla aynı okula giden Tilda Swinton ile arkadaştı. Arkadaş çevresi o dönem bir hayli genişti. 

6. 1997 yılında, ölmeden 2 ay önce AIDS ve göğüs kanseri ile ilgili hayır kurumlarına bağışlamak için bazı elbiselerini satan Prenses Diana'nın sattığı elbiselerinin toplam değeri 6 Milyon Dolar'a ulaştı.

7. Diana'nın yaklaşık 8 metre olan gelinliği, kraliyet ailesindeki en uzun elbise olarak tarihe geçti. Diana bu gelinlikle adeta göz kamaştırdı. 

8.Diana, Prens Charles ile tanışmadan önce, kardeşi Lady Sarah Spencer, Prens Charles ile görüşüyordu.

9. Kate Middleton'ın parmağından hiç çıkarmadığı nişan yüzüğünü, Prenses Diana, House of Garrard markasının tasarımlarının yer aldığı katalogdan bulmuştu.

10. Diana, 9 Yaşına kadar evde eğitim gördü. Babası ve annesi boşanmıştı. Çocukluk yılları acı ve yalnızlıkla geçti. Diana çocukluğunda aldığı yaraları, yaptığı itiraflarda da belirtmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar