500 yataklı hastaneden haber var

24 Mart 2023

Güncelleme: 24 Mart 2023

A
A

Başbakan Üstel, Lefkoşa'ya yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastane ihalesinin nisandan önce yapılacağını, temel atma tarihinin de önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, tadilatı sona eren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi (KVC)-Genel Yoğun Bakım Ünitesi'ni ziyaret etti.

Basına açıklamalarda bulunan Üstel, Lefkoşa’ya yeni bir hastane yapılana kadar hastanelerin ve sağlık ocaklarında yenilenmelerin süreceğini söyledi.

Üstel, Lefkoşa’ya inşa edilecek 500 yataklı hastanenin son Ankara ziyaretinde ele alındığını, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süratle ihaleye çıkılması için gerekli talimatı verdiğini kaydetti.

Hastane için gereken paranın Türkiye’nin 2023 bütçesinde ayrıldığını belirten Ünal Üstel, “Nisan ayında mali iş birliği protokolü imzalayacağız, o zamana kadar da hastanenin ihalesi gerçekleşmiş olacak.” dedi.

Başbakan Üstel, önümüzdeki günlerde hastanenin temelinin ne zaman atılacağıyla ilgili müjdeyi de kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Pandemi sürecinde inşa edilen Acil Durum Hastanesi açılışında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lefkoşa'ya 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağını da açıklamıştı. Lefkoşa’da 500 yataklı yeni hastanenin Türkiye'deki proje ihalesi 9 Ekim 2020'de yapılmış, 3 Mart 2022 tarihinde "dövizdeki yükseliş" gerekçesiyle iptal edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar