18'inci Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde perde "Kapalı"

24 Eylül 2022

Güncelleme: 24 Eylül 2022

A
A

2 Eylül'de başlayan 18'inci Kıbrıs Tiyatro Festivali, perdelerini “Kapalı” ile kapattı.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 18'inci Kıbrıs Tiyatro Festivali, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kapalı” oyunu ile tamamlandı.

Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde yer alan ve festivalin son oyunu olan “Kapalı”, salonu dolduran sanatseverlerin alkışları ile finali yaptı.

Aliye Ummanel'in yazdığı ve yönettiği “Kapalı” oyunu, evrensel bir konu olan göçü ve savaşı, Kapalı Maraş üzerinden anlattı.

Oyunda Özgür Oktay, Hatice Tezcan, Cem Aykut, Döndü Özata, Barış Refikoğlu, Asu Demircioğlu, Kıymet Karabiber, Aytunç Şabanlı, Melek Erdil, Osman Ateş ve İzel Seylani rol aldı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, festivale destek veren, katkı koyan, gönüllülük içinde çalışan herkese ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ekibine teşekkürlerini sundu. 

 LTB Başkanı Mehmet Harmancı 2 yıllık aranın ardından yeniden buluşmanın heyecanını yaşadıklarını, festivalin Genco Erkal’in rahatsızlığı nedeni ile moral bozukluğu ile başlamasına karşın sanat severlerin tiyatro ve festivale gösterdikleri yoğun ilgi nedeni ile hedefe ulaştığını belirtti.

2 Eylül'de başlayan 18'inci Kıbrıs Tiyatro Festivali, birbirinden seçkin 7 oyuna ev sahipliği yapan ve tüm oyunları kapalı gişe izlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar