Karakum Plajı yeniden halka kazandırılacak

10 Ocak 2023

Güncelleme: 10 Ocak 2023

A
A

Girne Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Karakum Plajı’nın tekrardan halka kazandırılması amacıyla atılacak adımlar belirlendi.

ZgotmplZ Murat Şenkul / Facebook

Girne Belediyesi ikinci meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, belediye komisyonları ve komitelerin oluşturulması gündemi ele alındı.

Yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika süren meclis toplantısında, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, belediye meclis üyeleri ve idari kadro bir araya geldi.

Gündem dışı madde olarak ise Karakum Plajı’nın yol çalışması konusu masaya yatırıldı.

Buna göre, Karakum Plajı’nın tekrardan halka kazandırılması amacıyla bölgede bulunan mal sahipleri ile istişare içerisinde adım atılmasına ve ilk aşamada sahil yolu üzerine yoğunlaşılmasına karar verildi.

Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada, yol çalışması projesi hakkında yapılan çalışma sonucunda Girne Kaymakamlığı’na bir talepte bulunuldu vurgulanarak, toplantıda, haritalar ve yol güzergahı konusunda da İçişleri Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu ile temas halinde bir sürecin başlatılması kararına varıldığı bildirildi.


Murat Şenkul, önceki gün kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamasında, yolu olmayan plaj konusunu meclis gündemine taşıyacağını duyurmuştu:

"Karakum (skalez) plajına giden yolun olmayışı yıllardır konuşuluyor. Bu sorunu çözmek için Girne Belediyesi hazır. Girne’mize yol sorunu çözülen yeni bir halk plajı kazandırmak için bugün belediyeden teknik arkadaşımız, harita uzmanı olan meclis üyemiz ve ben ilgili güzergahta bir araya gelerek yarınki meclis gündemine ek madde olarak bu konunun girmesini sağlayacak çalışmayı yaptık."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar