Girne Belediyesi gönüllüler eşliğinde Boğaz Piknik Alanı'nı temizledi

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

Girne Belediyesi, gönüllülerin katkılarıyla Boğaz Piknik Alanı'nı temizledi.

ZgotmplZ

Boğaz Piknik Alanı'nda Girne Belediyesi tarafından yürütülen "Transfer İstasyonu ve Geliştirilmiş Atık Yönetim Hizmetleri Projesi” altında “Sürdürülebilir Çevre Farkındalık Yaratma Kampanyası” çerçevesinde, çevre temizliği yapıldı.

Etkinlik, Avrupa Birliği tarafından Toplum Kalkınması Dördüncü Hibe Programı kapsamında finanse edildi.

Etkinliğe Girne Belediyesi, Karaoğlanoğlu İlkokulu 5'inci sınıf öğrencileri ve Vakıflar İdaresi Girne İyilik Gönüllüleri ve Belpaz Yatırım Ltd. katıldı.

Piknik alanından toplam 350 poşet çöpün toplandı.

Etkinliğin başında, öğrencilere, naylon poşet kullanımını azaltmaya yönelik farkındalık yaratmak amacıyla, bez alışveriş çantası dağıtıldı.

PROJE 60 AYDA TAMAMLANACAK...

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 2018 yılından bu yana Girne Belediyesi tarafından yürütülen, Karavas/Alsancak, Agios Epiktitos/Çatalköy ve Lapithos/Lapta Belediyeleri’nin de paydaş olduğu "Transfer İstasyonu ve Geliştirilmiş Atık Yönetim Hizmetleri Projesi”nin 60 ayda tamamlanacağını kaydetti.

Proje kapsamında yapılan çalışma ve hibelere değinerek katı atıkların ayrıştırılması ve yeniden kullanılmasının ülkedeki en önemli eksikliklerden biri olduğuna dikkat çeken Güngördü, projenin en önemli bölümlerinden birinin çevre bilinci konusunda eğitimler düzenleyerek farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

"DOĞA OLMAZSA HAYAT OLMAZ"

“Ağaç yaşken eğilir” atasözüne atıfta bulunarak çocukların çevre bilinciyle eğitilmesinin önemine vurgu yapan Güngördü, bugün düzenlenen etkinlikte Karaoğlanoğlu İlkokulu beşinci sınıf öğrencileri ve Girne İyilik Gönüllüleri üyelerini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Güngördü, çevre temizlik etkinliklerine katıldı.

En iyi temizliğin kirletmemek olduğu ve çevrenin korunması için herkese görev düştüğünü kaydeden Güngördü, 15 gün önce temizlenen ve 600 poşet çöp toplanan Boğaz Piknik Alanı'nın bugün yine aynı durumda olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Etkinlik sonrasında çocuklara naylon poşet kullanımını azaltma bilinci kazandırmak için bez alışveriş poşeti dağıtan Güngördü, bu etkinliğin katılımcı öğrenciler için önemli bir tecrübe olacağının altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar