Tatar'dan 3'üncü Charles'a başsağlığı mektubu: Kraliçe'nin ruhu şad olsun

9 Eylül 2022

Güncelleme: 9 Eylül 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Kral Charles’a mektup göndererek, Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatı dolayısıyla taziyelerini sundu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatının ardından İngiltere Kralı olarak tahta geçen oğlu 3'üncü Charles’a bir mektup göndererek taziyelerini sundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, Kraliçe 2'nci Elizabeth’in vefatının ardından İngiltere’nin yeni kralı olan oğlu 3'üncü Charles’a gönderdiği mektupta, Kraliçe Elizabeth’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirterek, KKTC ve Kıbrıs Türk halkı adına Kral’a ve tüm Kraliyet Ailesi’ne en içten taziyelerini sundu. 

Cumhurbaşkanı Tatar, tüm yaşamını İngiliz halkına yürekten hizmet etmeye, yardım kurumlarına ve farklı topluluklara destek olmaya adayan Kraliçe 2'nci Elizabeth’e, Birleşik Krallık'ta eğitim görmüş ve yaşamış biri olarak büyük saygı duyduğunu da ifade etti. 

"RUHU ŞAD OLSUN"

Kraliçe 2'nci Elizabeth’i Birleşik Krallığı en iyi şekilde temsil eden bir ilham ve güç kaynağı olarak her zaman anımsanacağını belirten Tatar, Kral 3'üncü Charles’ın dünyadaki farklı halklarla iş birliği içinde, eşit saygı bağlamında global barış ve istikrarın devamı konusunda Kraliçe’nin ortaya koyduğu kararlı rolü ve yürüttüğü çalışmaları daha da ileri götürmesi temennisinde bulundu. 

Bu yas sürecinde düşüncelerinin ve dualarının Kral, Kraliyet Ailesi ve Birleşik Krallık halkı ile olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar mektubunda, “Kraliçe 2'nci Elizabeth’in ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, dün İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında vefat etmişti. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles 74 yaşında İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth’in vefatı dolayısıyla dün de bir taziye mesajı yayımlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar