KKTC'den İstanbul'daki patlamaya lanet yağdı

13 Kasım 2022

Güncelleme: 13 Kasım 2022

A
A

İstanbul'u kana bulayan İstiklal Caddesi'nde patlamaya KKTC'den büyük tepki vardı. Siyasiler menfur saldırıyı kınarken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

ZgotmplZ

Türkiye bugün İstanbul'daki kanlı saldırıyla sarsıldı.

Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı.

Terör saldırı olduğu değerlendiren patlamaya KKTC'den de büyük tepki yağdı.

Siyasiler, kişisel sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda menfur saldırıyı kınarken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR 

Cumhurbaşkanı Tatar patlamaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "İstanbulda, İstiklal Caddesinde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Yaşanan hain saldırı sonucu yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dilerken, şahsım ve halkım adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde tüm Türkiyeye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

ZORLU TÖRE

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İstanbul Taksim’de yaşanan patlama ile ilgili açıklama yayınladı.

Töre, açıklamasında şunları kaydetti: “İstanbul Taksim’de hain saldırı sonrası meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan kardeşlerimizin  haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemizin kuruluşunun 39. yılını kutlama arifesinde yaşadığımız bu elim hadise yüreklerimizi burkmuştur. Bilinmelidir ki, Türk Milleti’ne karşı yapılan her türlü bölücü girişim milletimizin azim ve kararlılığı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuçsuz kalacaktır. Türk milletini bölmek isteyenlerin bu ve bunun gibi alçak planları emellerine ulaşamayacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu acı hadisede her zaman olduğu gibi yine Anavatanının yanındadır. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

ÜNAL ÜSTEL

Başbakan Ünal Üstel,  İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Üstel taziye mesajında, ''İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

FİKRİ ATAOĞLU

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Aataoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı büyük endişe içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Can kaybının olduğu haberi ile birlikte üzüntümüz daha da büyümüştür. Meydana gelen patlamada vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun İstanbul. Yaraların kısa zamanda sarılması dileğiyle…"

ERHAN ARIKLI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, "Geçmiş olsun Türkiyem…" diye başladığı mesajında, şunlara yer verdi:

"Türkiye’de ve Türk Dünyasında ne zaman önemli gelişmeler olsa dünyadaki Müesses Nizamın kurucuları buna sekte vurmak ve Türkiye’ye gözdağı vermek için mutlaka bir provakasyon yaparlar. Mesaj şudur; “Biz sana Lozanda bir sınır çizdik. Sakın bunun dışına çıkmaya yeltenme” Bilmeleri gereken şu ki; Türkiye kendine biçilen gömleği yırtmıştır. Bu yolun geri dönüşü de yoktur. Geçmiş olsun Türkiyem. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz…"

TAHSİN ERTUĞRULOĞLU

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen bombalı saldırı kınadı.

Ertuğruloğlu, “Anavatanımızın huzur ve istikrarını hedef alan tüm hain saldırıları lanetliyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İstanbul'da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

ZİYA ÖZTÜRKLER

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Öztürkler'in açıklaması şöyle: İstanbul’un kalbi, İstiklal Caddesinde bugün 16.20 saatlerinde gerçekleşen hain terör saldırısını lanetliyorum. Anavatan’ımızın bekasına, Türk Milletinin huzuruna karşı kalleşçe planlar yapanlara tarih boyunca Türk Milleti asla boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Beyoğlu ilçemizde teröristler tarafından patlatılan bomba dolayısıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m…"

İZLEM GÜRÇAĞ ALTUĞRA

 Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra,  İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

Bakan Altuğra mesajında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama nedeniyle can kaybı ve yaralıların olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hain saldırıyı şiddetle kınar, patlama nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum." Geçmiş olsun Türkiye'm.”

KUDRET ÖZERSAY

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da yaşanan patlama sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı, yararlılara da acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun."

TUFAN ERHÜRMAN

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Beyoğlu’nda meydana gelen patlamayla ilgili mesaj yayınladı. “İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dilerim.” diyen Erhürman, “Üzüntümüz çok büyük. Geçmiş olsun İstanbul, geçmiş olsun Türkiye.” ifadelerini kullandı.

NAZIM ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İstanbul Taksim’de yaşanan patlama ile ilgili açıklama yayımlayarak saldırıyı kınadı.

Çavuşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bugün, İstanbul Taksim’de hain saldırı sonrası meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan kardeşlerimizin haberini derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne karşı yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Kıbrıs Türk halkı olarak Anavatan Türkiye’nin yaşadığı büyük acıyı en derin duygularla paylaşıyoruz.  Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Başımız sağolsun.”

FİKRİ ATAOĞLU

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili mesaj yayınladı.

Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı büyük endişe içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Can kaybının olduğu haberi ile birlikte üzüntümüz daha da büyümüştür.  Meydana gelen patlamada vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun İstanbul! Yaraların kısa zamanda sarılması dileğiyle…”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar