
İki doktor ve iki eczacı hakkında üçer gün tutukluluk: Bir doktor daha aranıyor
22 Eylül 2023
Güncelleme: 22 Eylül 2023
Sahte reçete soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan iki doktor ve iki eczacı hakkında üçer gün tutukluluk kararı verildi. Konuyla ilgili aranan 1 doktor daha var.

Sahte reçete düzenlenmesi konusunda tutuklanan iki doktor ve iki eczacı bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkeme, doktorlar N.P. ve M.A.S. ile eczacılar İ.T. ve S.S. hakkında üçer gün tutukluluk kararı verdi.
Konuyla ilgili bir doktorun da arandığı bildirildi.
Soruşturma devam ediyor.
MAHKEMEDEN...
Soruşturmayı yürüten polis çavuşu mahkemede, Sosyal Sigortalar Şube Amiri'nin, şubeye gelerek, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde sahte reçeteyle ilgili şüpheler olduğunu, sahte reçeteler düzenlendiği ve para talep edildiğini anlattığını söyledi.
Yürütülen soruşturmayla ilgili bilgiler veren ve meseleyle ilgili bir doktorun daha arandığını ifade eden çavuş, 12 kişiden ifade aldıklarını kaydetti. Polis çavuşu, zanlıların hesaplarında da inceleme yapılacağını belirtti.
Savcı Behrat Mavioğlu da, bir ve ikinci zanlının verdiği gönüllü ifadelerin evrak bazındaki tutarlılık ve tutarsızlıklarının teyit ve tekzibinin yapılması, emarelerin taranması gerektiğini söyledi.
Bir kişinin daha arandığını kaydeden Mavioğlu, tahkikat için süreye ihtiyaç olduğunu ifade ederek, zanlıların 3’er gün süreyle tutuklanmasını talep etti.
Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç de, zanlıların, "sahte evrak düzenleme", "tedavüle sürme" ve "sahtekarlıkla para ve mal temin etme" suçlarından meseleyle bağlantıları olduğu ihtimali nedeniyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.
NE OLMUŞTU?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 12 Eylül günü yaptığı açıklamada, reçete dolandırıcılığıyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu. Gardiyanoğlu, yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz konusu olduğunu kaydetmişti.
İddiaya göre, bazı serbest çalışan hekimlerin, bazı eczaneler ve ecza depolarıyla anlaşarak, KKTC'de ikamet etmeyen kişilerin adına reçete düzenledi. Fazla ilaç ve hastalıkla ilgisi olmayan ilaçları sigorta reçetelerine yazarak devlet milyonlarca lira zarara uğratıldı.
Vurgunun boyutunun 90 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirtiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bizi Facebook'ta takip edin!
mykibris.com'u Facebook üzerinden takip edin, son paylaşımlardan haberdar olun.
Yorum Yap
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.
Tüm Yorumlar