Erdoğan'dan Büyükelçi Feyzioğlu ile ilgili ilk açıklama

14 Ekim 2022

Güncelleme: 14 Ekim 2022

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanmasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Erdoğan, "Çok önemli işler başaracağına inanıyorum" dedi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 6. Zirvesi'nden dönüşünde, uçakta açıklamalarda bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) büyükelçi olarak atandığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Feyzioğlu'nun iyi bir hukukçu olduğunu ifade etti.

Metin Feyzioğlu'nun uluslararası hukuk ve Kıbrıs konularında kendileriyle güzel çalışmalar yaptığını aktaran Erdoğan, "Kendisine bu teklifi yaptığımda o da 'bunun için çok müteşekkir olurum' dedi. Metin Bey'in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Lefkoşa Büyükelçiliği'ne Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu atanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar