12 yaşındaki Arda'nın organları 4 kişiye umut oldu

17 Ekim 2022

Güncelleme: 17 Ekim 2022

A
A

12 yaşındaki Arda'nın organları KKTC’deki 3 yetişkin hastaya nakledildi. Okur’un karaciğeri de nakil için Türkiye’ye gönderildi.

ZgotmplZ

Trafik kazasında ağır yaralanan, yoğun bakımdayken beyin ölüm gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 12 yaşındaki Arda Okur'un kalbi ve böbrekleri KKTC’deki 3 yetişkin hastaya nakledildi.

Hekimler, operasyonların başarılı geçtiğini; hastaların sağlık durumlarının şu için stabil olduğunu kaydetti. Okur’un karaciğeri de nakil için Türkiye’ye gönderildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’nın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Hekimler, organ nakli olan hastaların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, sağlık ekibine teşekkür ederek, organ bağışının önemine dikkat çekti.

KKTC’de yaklaşık 100 kişi böbrek, yaklaşık 20 kişi de kalp nakli bekliyor.

KAZANIN GEÇMİŞİ

Anayolda, Ercan istikametine ilerleyen 19 yaşındaki Eren Okur'un kullandığı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu, Sınırüstü kavşağında anayola çıkmak için bekleyen bir kamyona çarpmış, kaza sonucu Eren Okur'un kolunda kırık meydana gelirken, araçta bulunan kardeşi Arda Okur ise ağır yaralanmıştı. 12 yaşındaki Arda, tedavi gördüğü hastanede 20 gün sonra hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar