Askeri bölgeyi fotoğraflayan Rum'a tahliye: KKTC'ye artık giremeyecek

7 Ekim 2022

Güncelleme: 7 Ekim 2022

A
A

Askeri yasak bölgeyi fotoğrafladığı gerekçesiyle 1 ay hapis cezası verilen Kıbrıslı Rum Andreas Soutzi, bu sabah serbest bırakıldı. KKTC'ye geçmesine yasak konulan Soutzi, "Beni cezalandırmak istediler." iddiasını dile getirdi.

ZgotmplZ
Andreas Soutzi (ortada)
Kathimerini

Haber Merkezi

Kıbrıslı Rum Andreas Soutzi'nin bugün serbest bırakıldığı bildirildi.

KKTC'ye geçerek askeri yasak bölgeyi fotoğrafladığı için tutuklanan Soutzi, 27 Eylül'de Askeri Mahkeme tarafından 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Rum basınına göre, bu sabah Merkez Cezaevi'nden tahliye edilen Soutzi, kızlarıyla birlikte kalmak için Limasol'a gitti.

TAHLİYESİNİN ARDINDAN NELER SÖYLEDİ?

Tahliyesinin ardından gazetecilere konuşan Andreas Soutzi, kendisine verilen cezanın aşırı olduğunu savundu. "Hapishanede acı çekmedim ama nedense beni cezalandırmak istediler." iddiasını dile getirdi.

Soutzi'nin tahliyesi sırasında cep telefonun polis tarafından kendisine teslim edilmediği ve hafta sonu Kıbrıslı Türk avukatı aracılığıyla geri alacağı da haberlere yansıdı. Portatif telsizine ise el konuldu.

KKTC'YE GİRİŞİNE YASAK KONULDU

Rum basını, Soutzi'nin KKTC'ye geçmesine de yasak konulduğu, ancak bu kararı temyize götüreceğini de yazdı.

Andreas Soutzi, 5 hafta tutuklu kaldı.
OLAYIN GEÇMİŞİ

58 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Soutzi, 1 Eylül'de, daha önce KKTC'de konakladığı otelde telsiz bulunduğu gerekçesiyle Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan ülkeye girerken tutuklanmıştı.

Andreas Soutzi ilk sorgusunda da askeri bölgelerin fotoğraflarını çektiğini itiraf etmişti.

Mahkemenin önceki oturumunda, zanlının üzerinden içerisinde KKTC'deki bölgelerin de yer aldığı 9 harita, telsiz, fotoğraf makinesi ve diğer elektronik materyallerin çıktığı belirtilmişti. 

27 Eylül'de Askeri Mahkeme'de görülen karar duruşmasında, askeri yasak bölgeyi fotoğrafladığı için Soutzi'ye 1 ay hapis cezası verilmişti.

"TELSİZ KULLANMAKTAN" TEMİNATA BAĞLANMIŞTI

Askeri yasak bölgeyi fotoğraflama suçunu kabul eden zanlı Andreas Soutzi, 20 Eylül'de “2 adet telsizin gerekli mercilerden izin almadan kullanılması” suçlaması ile ilgili İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı.

Zanlı, yargılandığı bu davadan, 3 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dair 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması sonucu serbest kalmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar