Anastasiadis, AB'in Rusya’ya yönelik yaptırımlarını eleştirdi

15 Mayıs 2022

A
A

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rusya’ya yönelik yaptırımlarının, AB’nin hedeflediği amaca yardım etmediğini söyledi.

ZgotmplZ

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasnıjn ardından Avrupa Birliği Rusya'ya karşı sert yaptırımlar açıklamıştı.

Bu yaptırımların en öenmlilerinden iki tanesi, Rus iş insanların hesaplarının dondurulması ve Ruslara gayrimenkul satılmaması.

GÜNEY RAHATSIZ...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları hakkında açıklamada bulundu.

Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, katıldığı bir etkinlik çerçevesinde yaptığı açıklamada, Rusya’ya karşı uygulacak olan yaptırımlar konusunda önerilen tedbirlerden bazılarının, AB’nin hedeflediği amaca yardım etmediğini söyledi.

Anastasiadis, yardımcı olmayacak olan tedbirlerin benimsenmeyeceğini ifade etti.

AB’nin Rusya’ya karşı incelemekte olduğu yeni yaptırımlar konusunda Güney Kıbrıs’ın pozisyonunun ne olduğu sorusu üzerine Anastasiadis yaptırımlar paketi konusunda bazı endişelerin dile getirildiğini, sonuç elde edebilmek adına bunların bir hedefinin olması gerektiğinin söylendiğini ifade etti.

Bir başka soru üzerine Anastasiadis kendilerinin AB’nin birliğinden, uluslararası hukuku ihlalleri karşısında alınan tedbirlerden yana olduklarının belirtti.

Güney Kıbrıs’ın NATO’ya katılması konusunun açılması durumunun olup olmadığı sorusuna karşılık ise Anastasiadis, bu konunun görüşülmesinin erken olduğunu söyledi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar