Erdoğan, BM kürsüsünden dünyaya çağrı yaptı: KKTC'yi resmen tanıyın

20 Eylül 2022

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 77’inci Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Uluslararası toplumu, Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz." dedi.

ZgotmplZ
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti.
AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, Kıbrıs meselesine ilişkin, "Kıbrıs meselesinde adil, kalıcı bir çözüme ulaşılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile hep iyi niyetli çaba sergiledik. Bugün adada iki ayrı devlet ve iki ayrı halk olduğu bilinmektedir.” diyerek şöyle devam etti:

"Uluslararası toplumun, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ediyoruz.”

Erdoğan ayrıca, “Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'deki haklarını sonuna kadar savunurken, siyasi hesapları uğruna gerginlik stratejisi izleyenlerin oyunlarına asla gelmeyecektir." dedi.

YUNANİSTAN KRİZİ

Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Yunanistan kriziyle ilgili olarak ise, "Güç gösterisi peşinde koşanlar kendilerini komik duruma düşürmektedir. Doğu Akdeniz'de barış ve istikrarın sürdürülmesi hak ve hukuka saygı duyulmasına bağlıdır. Yunanistan'ın iş birliği ve dayanışma çağrımıza kulak verilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Temennimiz Yunanistan'ın sorunlu faaliyetlerine son verilmesi, AB'nin de yapılan insanlık dışı uygulamalara sırtını dönmeyi bırakmasıdır." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar