Yeşilırmak'ın kardeşinin adının geçtiği kadına şiddet olayıyla ilgili neler biliniyor?

20 Mart 2023

Güncelleme: 20 Mart 2023

A
A

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, kardeşinin kadına şiddet meselesiyle ilgili açıklama yaptı. Polisten de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

ZgotmplZ

Kadına şiddet olayının eksik olmadığı ülkede bugün bir milletvekilinin kardeşinin adı benzer bir olaya karıştı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak'ın kardeşi E.Y.'nin kız arkadaşı M.B.’yi ciddi şekilde darp ettiği iddia edildi. M.B. isimli kadının görüntüleri de sosyal medyada gündem oldu.

Gıynık'ın gündeme taşıdığı söz konusu kadına şiddet olayı cumartesi gecesi Girne'de yaşandı. İddiaya göre, E.Y. bir mekan çıkışı kız arkadaşı M.B.'yi ciddi şekilde darp etti ve cep telefonunu gasp etti; mağdure olayın ardından Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek şikâyetçi olmak istedi ancak polis işlem yapmadı.

E.Y.'nin kardeşinin milletvekili olması nedeniyle olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığı ve ilgili şahsın bu yüzden tutuklanmadığı da iddialara arasında yer aldı.

Konuyla ilgili iddiaların odağındaki hem polisten hem de UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak'tan açıklama geldi.

POLİS: TUTUKLANDI

Polis, darp iddiasını doğrularken, Emrah Yeşilırmak'ın erkek kardeşinin bugün tespit edilerek, tutuklandığını ve aleyhinde gerekli yasal işlemin başlatıldığını bildirdi.

Polis, olayın 18 Mart Cumartesi günü yaşanmasına rağmen, kadının olayla ilgili dün (19 Mart Pazar) polise başvurduğunu belirterek, yürütülen soruşturma kapsamında  E.Y.'nin bugün tespit edilerek, mahkeme emri gereğince tutuklandığını ve aleyhinde gerekli yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, Polis Genel Müdürlüğü’nün, bu olayda da görüleceği üzere, halktan gelen her türlü şikâyeti anında değerlendirdiği, kişilerin makam ve/veya statüleri ne olursa olsun tarafsızlığını koruyarak, hiçbir şahıs ve/veya zümreye ayrıcalık tanımadan, yansızlık ilkesine bağlı kalarak görevlerini yürüttüğü vurgulandı.

EMRAH YEŞİLIRMAK: KARDEŞİMİ SAVUNMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ

UBP İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak da konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu olayı tasvip etmediğini ve kardeşini korumasının söz konusu olmadığını bildirdi. Yeşilırmak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Basına kardeşim ile ilgili yansıyan 'Kadına karşı şiddeti' kesinlikle tasvip etmediğimi, şiddetle kınadığımı özellikle belirtmek isterim. Kadına karşı şiddeti kim yaparsa yapsın karşısında durmamız gerekir, dolasıyla 'milletvekili kardeşi'dir' diye benim kardeşimi bu konu özelinde savunmam, korumam veya yargının tecelli etmesini engellemem söz konusu dahi olamaz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar