Yeni toplu taşıma projesinde tüm paydaşlar kazanacak

13 Mayıs 2023

Güncelleme: 14 Mayıs 2023

A
A

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, toplu taşımacılık sektör paydaşları ile bir araya gelerek, yeni toplu taşıma projesi ile ilgili bilgi verdi.

ZgotmplZ MYK Haber

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Fuat Topaloğlu başkanlığındaki Kamu Araçları İşletmecileri Derneği heyeti ile Bekir Beksan Akandere başkanlığındaki Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği heyetlerini ayrı ayrı kabul ederek, toplu taşıma projesi hakkında bilgi verdi.

Bakan Arıklı, modern teknolojiyle donatılmış, güvenli ve sürdürülebilir, yeni bir toplu taşımacılık sistemi oluşturmak için çalıştıklarını, tüm paydaşların kazanacağı bir sistem oluşturulacağını söyledi.

DÜZCE'NİN KATKISI

Arıklı, Düzce’de imzalanan protokol sayesinde Düzce Belediyesi’nin iştiraki olan Düzce Ulaşım şirketinin, ücret almadan sahada araştırma yaparak bir veri tabanı oluşturacağını belirterek, “Şehir içlerinde ve kırsalda yapılacak araştırma ile güzergahlar, araçlar ve yolcular ile ilgili bilgiler toplanıp bize verilecek. Biz de tüm paydaşlarla oturup, iş birliği içerisinde geliştireceğimiz projeyi uygulamaya koyacağız.” dedi.

PİLOT BÖLGE GİRNE... KARARI TAŞIMACILAR VERECEK

Tüm işletmecilerin hisse sahibi olacağı bir yapı öngördüklerine işaret eden Bakan Arıklı, pilot bölge olarak Girne’nin belirlendiğini, kamu taşımacılarının bir şirket mi yoksa kooperatif altında birleşeceklerine kendilerinin karar vereceğini kaydetti.

ÜNİVERSİTELERİN DURUMU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, üniversitelerin bir paydaş olduğunu ancak toplu taşımacılıkla ilgili oluşturulacak yapıda yer almayacağını da belirterek, bu konuda hep birlikte ortak bir yol bulmak gerekeceğini söyledi.

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu da, toplu taşıma konusunda Bakan Arıklı’nın öngördüğü projeye tam destek verdiklerini ifade ederken, Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Bekir Beksan Akandere ise, şirketleşmenin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu ve Arıklı’nın çabalarını desteklediklerini dile getirerek, birliğin önerilerini paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar