Yeni "Göç Yasası" uzlaşısı sağlandı, şok grev ve eylemler askıda

24 Eylül 2022

Güncelleme: 25 Eylül 2022

A
A

Hükümet ile sendikalar, "Göç Yasası" kapsamında istihdam edilen çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yeni bir uzlaşıya vardı. 21 Eylül'de başlatılan şok grev ve eylemler askıya alındı.

ZgotmplZ

“Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmaması üzerine şok grev ve eylemlere başlayan sendikalar, hükümetle uzlaşmaya vardığını duyurdu.

Sendikalar adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, sendikaların talepleri ile ilgili Başbakan Ünal Üstel'e vekalet eden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile üç gündür sürdürdükleri görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Bengihan, uzlaşıya varılan konularla ilgili 26 Eylül Pazartesi günü Başbakan Üstel ile protokol imzalayacaklarını kaydetti.

Güven Bengihan, bu sebeplerle grev ve eylemleri askıya aldıklarını bildirdi.

8 Eylül'de bir araya gelen hükümet ile sendikalar, yasa kapsamında, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarında yüzde 6'lık artış yapılması yönünde anlaşmıştı.

12 sendika, hükümetin gereken adımları atmadığı gerekçesiyle  21 Eylül'de şok grev ve eylemler başlatmıştı.

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar