Yabancı öğrencinin dövülmesine "ırkçılık ve yabancı düşmanlığı" tepkisi

14 Eylül 2022

Güncelleme: 14 Eylül 2022

A
A

MHD, VOIS ve Liberya Öğrenci Birliği, yabancı bir öğrencinin dövülmesiyle ilgili yaptıkları ortak basın açıklamasında, olayın ırkçılık ve yabancı düşmanlığının KKTC'de arttığının göstergesi olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Mülteci Hakları Derneği, VOIS (Voices of International Students) Cyprus ve Liberya Öğrenci Grubu, yabancı öğrenci William A. Peter'in 11 Eylül tarihinde Lefkoşa'nın şehir merkezi bölgesinde bir grup saldırgan tarafından dövülmesiyle ilgili ortak açıklama yaptı.

Ortak basın açıklamasında, birkaç gün önce Gönyeli bölgesinde meydana gelen bir kazayla hiçbir ilgisi bulunmayan üniversite öğrencisi William A. Peter'in kazaya neden olan kişilerin arkadaşları olduğu tahmin edilen bir grup tarafından ciddi şekilde dövülerek hastanelik edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bugün masum bir öğrencinin yaşadığı bu olayın temelinde de bu ırkçı ve yabancı düşmanı tutumlar yatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada özetle şunlara yer verildi:

"Her yıl binlerce öğrencinin üniversite eğitimi almak için geldiği Kuzey Kıbrıs'ta artan ırkçı ve yabancı düşmanı şiddetle birlikte en temel insan hakkı olan güven içinde yaşama hakkı ihlal edilmekte ve bu durum güvensiz bir ortam yaratmaktadır...Bu olayın medyada bir sokak kavgası olarak yansıtılması, bu haksız ve ırkçı saldırının hiçbir şekilde haberleştirilmemesi ırkçı tutumların artmasına ve adaletin uygulanmasında ihlallerin yaşanmasına zemin hazırlamaktadır...MHD, VOIS ve Liberya Öğrenci Birliği olarak, devletin ve mekanizmalarının olayla ilgili yapılması gerekenleri bir an önce yapmasını beklediğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı, konuyla ilgili olarak polisle temas halinde olduğumuzu, öğrenciye her türlü desteği sunmak için elimizden geleni yapacağımızı ve konuyla ilgili güncellemeleri mümkün olduğunca yayınlayacağımızı bildirmek isteriz."

NE OLMUŞTU?

Lefkoşa'da 11 Eylül günü, akşam saatlerinde Girne Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, bir grup genç, arkadaşlarının trafik kazasında yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle Willian Antony Peters'i sopa ve yumruklarla ciddi şekilde darp etmişti.

Zanlıları tespit eden polis, 6 kişiyi tutuklamıştı.

Dün mahkemeye çıkarılan zanlılar; 15 yaşındaki A.S., 17 yaşındaki Ö.Ş., 19 yaşındaki H.B.,18 yaşındaki A.S., 19 yaşındaki E.F.Y. ve 16 yaşındaki S.A. hakkında 3'er gün poliste ek tutukluluk kararı verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar