Üstel'le görüşen sendikalar sonuç alamadı: Şok grevler devam edecek

21 Eylül 2022

Güncelleme: 21 Eylül 2022

A
A

Bugün Meclis’te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi’nde tam gün şok grev yapan sendikalar, çağrı üzerine Başbakan Üstel'le bir araya geldiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek, yarın şok grevlerin süreceğini duyurdu.

ZgotmplZ

“Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmadığı gerekçesiyle bugün şok grev ve eylemlere başlayan 13 sendika, grev devam ederken Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonuç çıkmayınca şok grevlerin devam etmesi kararı alındı.

Konuyla ilgili sendikalar adına Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Göç Yasası' kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili hükümet tarafı verdiği sözü tutmadığı için sendikalarımız bugün şok grevler sürecini başlatmış, bunun üzerine Başbakan Sn. Ünal Üstel sendikalarımızı 12.30’da toplantıya çağırmıştır.

Gerçekleştirilen toplantıdan olumlu bir sonuç çıkması bir yana Başbakan daha önce uzlaşıya varılan konuları dahi reddetmiştir. Hükümet tarafının uzlaşma niyetinden yoksun olduğu tespiti üzerine durum değerlendirmesi için toplanan sendikalarımız eylemlilik sürecini devam ettirme yönünde karar almıştır.

Bu çerçevede yarın saat 08:00’de şok grevlerimiz ilan edilecek ve saat  09:30’da Maliye Bakanlığı önünde bir protesto eylemi gerçekleştirilip basın açıklaması yapılacaktır."   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar