Üstel'den Şenkul'a ziyaret: Gündem turizm ve Girne'nin sorunları

17 Mayıs 2023

A
A

Başbakan Üstel, bu sabah Girne Belediye Başkanı Şenkul’a ziyaret gerçekleştirdi. İkili, Girne’nin sorunları ve karşılıklı çözüm yollarını ele aldı.

ZgotmplZ Girne Belediyesi

Başbakan Ünsal Üstel, bu sabah görev gelmesinin ardından ilk kez Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’ı ziyaret etti.

Şenkul, Üstel'i belediyenin kapısında karşıladı.

Üstel, belediye çalışanları ile tokalaştı.

Görüşme öncesi ikili basına kısa açıklama yaptı.

ŞENKUL VE ÜSTEL NE DEDİ?

Başbakan Ünal Üstel’i Girne Belediyesi’nde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, farklı siyasi görüşlerden de olunsa karşılıklı iş birliğine her zaman açık olduklarını ve bu bağlamda gerçekleşen ziyaret kapsamında Girne konusunda sohbet gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

Başbakan Ünal Üstel ise uzun zamandan beri planladıkları Girne Belediye Başkanı’na ziyaretin, bölge halkının yaşadığı sorunları karşılıklı ele alıp çözüm odaklı sonuçlara ulaşmak amacını taşıdığını vurguladı.

Girne’nin turizmin merkezi ve eski eserlerin yoğunlukta bulunduğu bir merkez olduğunu hatırlatan Üstel, yatak kapasitesiyle de adanın en yüksek kapasitesine sahip kenti olan Girne’nin oldukça önemli bir pozisyonda bulunduğunu kaydetti.

Bu bağlamda Girne’de yaşayan insanların mutluluğu ve refahı adına ele alınması gereken tüm konuların konuşulacağını belirten Ünal Üstel, müşterek çözüm üreterek bu sorunların ele alınmasının planlandığını kaydetti.

Başbakan Üstel, özellikle yaz aylarının gelmesi ile insanların denize girme ihtiyacını karşılamak adına, denizlerdeki son durumu ve gelen turistlerin daha rahat seyahat etmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasının hedeflendiğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar