UNDP'den Suriçi'ne yarım milyon euroluk fizibilite çalışması

14 Kasım 2022

Güncelleme: 14 Kasım 2022

A
A

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, kısa bir süre önce Lefkoşa Suriçi sınırları içerisinde kamu hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik yeni bir fizibilite çalışması yapmaya başladı. Çalışma için 417 bin 550 euro (8 milyon TL) bütçe ayrıldı.

ZgotmplZ

UNDP, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yerel Altyapı Mekanizması kapsamında, Lefkoşa Suriçi sınırları içerisinde kamu hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik yeni bir fizibilite çalışmasına başladı. 

Merkez Lefkoşa'da çeşitli hizmet sağlayıcıların temsilcileriyle gerçekleştirilen 2,5 saatlik çalıştayın moderatörlüğünü danışmanlardan oluşan bir ekip yaptı. Çalıştaya ilgili paydaşlar, STÖ'ler, esnaf ve bölge sakinleri katıldı.

YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELTİLECEK

Suriçi projesinin ana hedefinin, yaşam standardını yükselterek, tüm topluluklarda fırsat eşitliğini teşvik etmek, altyapı planlamasına bütünlüklü bir yaklaşım getirerek, dayanıklı, sürdürülebilir ve mali açıdan uygulanabilir altyapı çözümleri geliştirerek, şehri yeniden canlandırmak olduğu belirtildi.

Projenin amacının, adanın yeniden birleşmesini kolaylaştırmak için Lefkoşa'nın daha geniş merkezi bölgesiyle entegrasyonunu da güçlendirecek olan Suriçi bölgesinin tamamı için olumlu "yayılma" etkileri olan uygulama planı sunulması olduğuna dikkat çekildi.

Fizibilite çalışmasının süresinin 38 hafta ve toplam bütçesinin 417 bin 550 euro (8 milyon 18 bin 66 TL) olduğu kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar