Ülkenin dört bir yanında kesintiler yapılacak

29 Nisan 2022

Güncelleme: 29 Nisan 2022

A
A

Ülkede bugün bazı bölgelerde 3 ila 6 saat sürecek elektrik kesintileri yapılacak.

ZgotmplZ

Bugün ülkenin bazı noktalarından planlı elektrik kesintileri yapılacak.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'ndan  (Kıb-Tek) yapılan yazılı açıklamaya göre, kesinti yapılacak bölgeler ve saatleri şöyle sıralandı:

DEĞİRMENLİK BÖLGESİ

Değirmenlik bölgesinde orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle 3 saatlik kesinti olacak.

09.00 ile yaklaşık 12.00 saatleri arasında; Değirmenlik Taşocakları, Tesisler ve Su Motorları, Alevkayası, Yayla Tepe ve Levent Taşocakları’na elektrik verilemeyecek.

BEŞPARMAK KÖYÜ

Beşparmak köyüne yaklaşık 3 saat elektrik verilemeyeceğini bildirdi.

Orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle 09.00 ile yaklaşık 12.00 saatleri arasında Tarsan Çiftliği ve civarı ile Beşparmak köyünde kesinti olacak.

KARPAZ BÖLGESİ

Karpaz bölgesinde ise yarın yaklaşık 6 saat elektrik kesintisi olacak.

Elektrik şebekesindeki bakım-onarım çalışması nedeniyle saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında Marina ve Dipkarpaz köyünün büyük bölümüne, Dipkarpaz’a, Zaferburnu’na, Dipkarpaz köyüyle Zaferburnu arasında kalan tesislere, Dipkarpaz köyü ağıllar bölgesine, Sipahi’nin küçük bölümüne, Tanyel, Zeytinlik ve Döveç sitelerine elektrik verilemeyecek.

HASPOLAT VE DEĞİRMENLİK CİVARI

Haspolat ve Değirmenlik civarındaki bazı bölgelere de elektrik verilemeyecek.

Haspolat Arıtma Tesisleri Civarı, Levent Kesimhane ve civarı, Levent Kesimhane ile Değirmenlik Çemberi arasında kalan bölge, Değirmenlik Çemberi ile Değirmenlik 14. Zırhlı Tugayı arası yol üzerindeki bölge, Paksüt, Levent Yem Fabrikası, Haspolat Levent Tuğla Tesisleri ve Civarı, Haspolat Kirli Sanayi’nin bir bölümü Haspolat Et Kombinası Tesisleri ve civarı, Başpınar Un Fabrikası, Ercan Devlet Üretme Çiftliği Bölgesi,  Sivil Havacılık Dairesi Radar Binası, Ercan Havaalanı Şantiye Bölgesi ve Kırklar’ın bir bölümü, Airkam Ltd, Hurdacılar Bölgesi ve civarındaki su kuyuları bölgesine 09.00-14.00 saatleri arasında elektrik enerjisi verilemeyecek.

Kesinti orta gerilim şebekesinde yapılacak bakım onarım çalışmasından kaynaklanacak.

Açıklamada, çalışmaların seyrine göre elektrik enerjisinin belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceği belirtilerek, vatandaşa, şebekede her an elektrik enerjisi varmış gibi davranılması gerektiği uyarısı yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar