UBP ve CTP anlaştı: Yerel seçimler 25 Aralık'ta

15 Eylül 2022

Güncelleme: 15 Eylül 2022

A
A

UBP grubu ile CTP grubunun birlikte sunduğu yerel seçimlerin 25 Aralık’ta yapılması önerisi komiteden geçerek, Meclis'e sevk edildi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yerel seçimlerin 25 Aralık'ta yapılması konusunda anlaştı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs sorunu konusunda Genel Kurul'a yapacağı bilgilendirme öncesinde, UBP grubu ile CTP grubunun birlikte sunduğu “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimlerinin 25 Aralık 2022’de Yapılmasına ilişkin karar Önerisi"nin Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'nde ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere okundu.

Yerel yönetimlerin yetkilerinin devamının sağlanmasını da içeren öneriye ilişkin ivedilik tezkeresi, oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra önerinin görüşülmesine olanak sağlanması için Genel Kurul çalışmalarının devam ettiği sırada ilgili komiteye çalışma yetkisi verilmesine ilişkin tezkere de oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİTEDEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi de Genel Kurul çalışmalarına verilen ara sırasında UBP Milletvekili Komite Başkanı Yasemi Öztürk başkanlığında öneriyi görüşmek üzere toplandı.

Komite, UBP grubu ile CTP grubunun birlikte sunduğu söz konusu karar önerisini oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul'a sevk etti.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığındaki komite toplantısına CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Ongun Talat, Komite Üyesi UBP Milletvekilleri Sadık Gardiyanoğlu ve Fırtına Karanfil ile Komite Üyesi CTP Milletvekili Ürün Solyalı katıldı.

Anayasa Mahkemesi, 7 Eylül'de Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) başvurusu üzerine, yerel seçim tarihinin kasıma ertelenmesi ve yenisi seçilene kadar mevcut belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi kararlarını Anayasa’ya aykırı bulmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar