Turanlı ağzını bozdu, Gürcafer kapıyı gösterdi

24 Mart 2023

A
A

Sahibi olduğu Taş Yapı şirketine verilen özel inşaat yapma izninin iptali sonrası Emrullah Turanlı'nın hakaretvâri açıklamalarına Gürcafer'den yanıt geldi.

ZgotmplZ

Ercan Havalimanı'nı işleten TT Airport’un bağlı olduğu, Türkiye'de faaliyet gösteren Taş Yapı firmasının sahibi Emrullah Turanlı, KKTC'de müteahhitlik karnesinin iptal edilmesini umursamadı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin 2016 yılında açtığı davayı 22 Mart'ta karara bağlayan Yüksek İdare Mahkemesi (YİM), Bakanlar Kurulu'nun Taş Yapı şirketine verdiği özel inşaat yapma iznini iptal etmişti.

"AKLI EVVELLER, İKİ SERSERİ..."

Turanlı dün YeniDüzen'e konuştu. “Çıkan haberin ne olduğunu bilmiyorum, ben müteahhit değil; yatırımcıyım. Kim, ne yazıyor, beni çok ilgilendirmiyor. Ben, Kıbrıs’a 300 milyon Euro yatırım yapan adamım.” diyen Emrullah Turanlı, "Oradaki aklı evveller, başlarında akıl olmayan insanlar, ne dediklerini bilmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ın kuzeyine yatırım yapmak isteyenlerle “uğraşıldığını” iddia eden Turanlı, bu duruma üzüldüğünü ifade ederek, “Yıllarca havalimanını sömürmüşler, yıllarca yemişler. Biz geldik, vatandaşa kazandırdık. Yine olmadı, yine olmadı…” şeklinde konuştu. “Kıbrıs’taki yatırımlarınızı durdurmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine Turanlı, “İki serserinin dediğiyle niye yatırımlarımı durdurayım? Mahkeme kararına saygı duyuyorum. Yargının dediğine boyun eğerim." yanıtını verdi. 

"BEĞENMİYORSA YATIRIMI KENDİSİNE VERELİM GİTSİN"

Emrullah Turanlı’nın açıklamalarına Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer’den yanıt geldi.

Turanlı’nın havaalanından kazandığı paranın bir kısmını kullanmak sureti ile havaalanı inşaatını devam ettirdiği bilgisini aldıklarını kaydeden Gürcafer, “Böyle yatırımı nenem de yapar” dedi.

Gürcafer “Kıbrıs Türkü sapla samanı ayırmasını çok iyi bilir. ‘Aklı evveller ve iki serseri’ diyerek bizi kastediyorsa, lafı aynen kendisine iade ediyorum. Havaalanından aldığı parayı ve harcadığı paraları açıkça ortaya koysun. Biz kurum olarak havaalanına talibiz. Beğenmiyorsa gelsin yaptığı yatırımı kendisine verelim. Güle güle gitsin.” şeklinde konuştu. 

2013 yılında mevcut Ercan Havalimanı işletmeciliği ve aynı zamanda yeni Ercan Havalimanı’nın inşaat ve işletmesi, Türkiye'de faaliyet gösteren ve Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taş Yapı firması olan TT Airport’a özel izinle verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar