Töre'den KKTC vurgusu: Birlikte yaşanmayacağını deneyimledik

11 Mayıs 2022

Güncelleme: 11 Mayıs 2022

A
A

Töre, Kıbrıslı Türklerin Rumlarla birlikte yaşamanın mümkün olmadığını geçmişte deneyimlediği vurguladı.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türkünün vatanında hem Mehmetçik hem de Mücahitlerin can verdiğini ifade ederek bu topraklar üzerinde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmanın boyunlarının borcu olduğuna işaret etti. 

Türkiye Kamu-Sen heyetin kabulde konuşan Töre, Kıbrıs sorununda Birleşik bir Kıbrıs olmasının mümkün olmadığına değindi.

Geçmişte Rumlar ile birlikte bunun deneyiminin yaşandığını söyleyen Zorlu Töre, Kıbrıslı Rumların ortak devleti işgal ettiğini anımsatarak, bugüne kadar yapılan birçok görüşmede Rumların olumsuz tavrının da çok net görüldüğünü kaydetti. 

Rum Kesimi'nin Kıbrıs adasını bir Helen adası olarak görmeye devam ettiğini vurgulayan Töre, Kıbrıs Türk halkının da her zaman bir ülküsü olması gerektiğini belirtti. 

Meclis Başkanı Töre, “Milli ve manevi değerlerde hepimiz çok hassas olmalıyız. Kimseyi aldatmaya kalkmayalım, ancak kimse de bizi aldatmasın. Aldanırsak burası da bir Girit olabilir.” dedi. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin dünya üzerinde diğer ülkeleri hiçe saydığının görüldüğünü ifade eden Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin Anavatan Türkiye ile birlikte emin adımlarla yola devam ettiğini kaydetti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar