Töre'den gönderme: Bugün karşı çıkan vekiller yarın binanın tüm imkanlarından yararlanacak

29 Eylül 2022

Güncelleme: 29 Eylül 2022

A
A

Meclis Başkanı Töre, "Bugün bu projeye karşı çıkanların, yarın yüce Meclisimizin yeni binasının tüm imkanlarından yararlanacaklarını göreceğiz." dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, kamuoyunda "külliye" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı binası, Meclis binası ve millet bahçesinden oluşan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi" ile ilgili açıklama yaptı.

Projenin hayata geçirilecek olmasını sevinçle karşıladığını kaydeden Töre, "Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarının hayata geçirilmesiyle birlikte devletimizin kurumsal yapısının çağdaşlaşmasına katkı sağlanarak çok önemli iki eser ülkemize kazandırılacaktır." dedi.

Mevcut binaların ihtiyaçları karşılayamadığının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Zorlu Töre, yapılmakta olan binaların, doğal dokuya zarar verilmeden ve yeşil alanlar korunarak hayata geçirileceğini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, "Yerleşke halka açık bir şekilde amfi tiyatro, camii, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları, piknik alanları gibi birçok sosyal alanı içerisinde barındıracaktır. Devletimizin itibarına yakışan bu projeyi halkımızla buluşturmak için hiçbir masraftan kaçınmayan Anavatanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

"BUGÜN KARŞI ÇIKANLAR YARIN BİNANIN TÜM İMKANLARINDAN YARARLANACAK"

Zorlu Töre açıklamasında, projeye karşı çıkan kesimlere de tepkisini dile getirdi. Töre şunları kaydetti:

"Bu güne kadar Anavatan Türkiye’nin desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirilen tüm projelere, kalkınma hareketlerine, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne, Asrın Su Projesi’ne, yeni Ercan Havalimanı’na, şehir hastanelerine, oto yollara ve daha birçok çağdaşlaşma yolunda atılan adımlara karşı çıkanların şimdi de modern iki eserin hayata geçirilmesine karşı çıktıklarını görüyoruz. 

Halkın temsil edildiği en yüksek kurum olan Meclisimize ait mevcut binanın fiziki ve teknik açıdan yetersiz olduğu, bu gün bu projeye karşı çıkan bazı milletvekilleri tarafından da dile getirildiği bir gerçektir. Bu gün bu projeye karşı çıkanların, yarın yüce Meclisimizin yeni binasında görev yapacaklarını ve binanın tüm imkanlarından yararlanacaklarını göreceğiz."

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınması ve ilerlemesi için buradaki yatırımları destekleyen, Doğu Akdeniz’deki ulusal menfaatlerimizi koruyan ve tüm dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısında bulunan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, emeği geçen herkese ve Türk milletine yürekten teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarının hayata geçirilmesinin Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını temenni ederim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar