Töre ve vekil heyeti, Antalya'da Asyalı parlamenterlerle buluştu

9 Ocak 2023

A
A

KKTC'den Töre bakanlığındaki milletvekili heyeti Antalya'da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu'na katılıyor.

ZgotmplZ Meclis Basın Bürosu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) 13'üncü Genel Kurul toplantısı çerçevesinde temaslarına başladı. 

Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un davetiyle Antalya’daki APA Genel Kurulu'na katılan Töre ve beraberindeki milletvekili heyeti toplantının açılış etkinliğinde de yer aldı.

Genel Kurul'a, APA üyesi 27 ülkeden parlamenter heyetleri katıldı.

Antalya’da bulunan Marden Place otelde yer alan ve “Değişen uluslararası dinamiklerde çok taraflılığın teşvik edilmesi” sloganıyla gerçekleşen toplantıya APA üyesi 27 ülkeden parlamenter heyet katıldı.

Töre’nin heyetinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili Serhat Akpınar ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ile Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz yer alıyor. 

Genel Kurul'a katılan KKTC'li vekiller.

Töre, Genel Kurul'un açılışında birçok ülke parlamento başkanı ve heyet temsilcisi ile görüşme imkânı bulurken etkinliğin sonunda yer alan aile fotoğrafında da yer aldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar