Töre Mersin'de konuştu: Türk milletinin yüksek çıkarları Kıbrıs üzerinde bakidir

18 Eylül 2022

Güncelleme: 18 Eylül 2022

A
A

Töre, "Kıbrıs Türk halkının davası sadece ona ait değildir çünkü Türk milletinin yüksek çıkarları ve menfaatleri hem Doğu Akdeniz'de hem de Kıbrıs Adası üzerinde bakidir." dedi.

ZgotmplZ

Mersin'de temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Uluslararası Bilgi ve Algı Derneği'nce (BİLAL) Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda, düzenlenen "Büyük Fotoğraf" konulu konferansta konuştu.

Töre, yaptığı konuşmada, KKTC'de uzun yıllar boyunca çok önemli mücadeleler verildiğini söyledi.

Kıbrıs'ın, Türk milletinin milli davası olduğunu belirten Töre, tarih boyunca bu davadan asla vazgeçmediklerine dikkati çekti.

Kıbrıs'taki Türk varlığının önemine işaret eden Töre, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özümüz milletimizdir. Kıbrıs Türk halkının davası sadece ona ait değildir çünkü Türk milletinin yüksek çıkarları ve menfaatleri hem Doğu Akdeniz'de hem de Kıbrıs Adası üzerinde bakidir. Dünya peşimize düşüyor. Türk ordusu Ada'dan çekilsin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sonlansın, garantiler sulandırılsın, ortadan kalksın. Bu, asla kabul edilecek bir yaklaşım tarzı değildir. Biz, Kıbrıs Adası'nın topraklarını 1570-1571'de Osmanlı Türk ordusunun orada verdiği 80 bin şehitle fethettik."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar